Zvuci zavičaja: Mala slušaonica glazbenog i dragog nam ča

"Draga nam je zemlja" u izvedbi zbora i harmonikaškog orkestra (Snimila Nina ORLOVIĆ RADIĆ)
"Draga nam je zemlja" u izvedbi zbora i harmonikaškog orkestra (Snimila Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

Jedan sasvim poseban koncert, posvećen u cijelosti istarskim/domaćim kompozitorima i tekstopiscima, jučer su u dupkom ispunjenom prostoru rovinjskog Multimedijalnog centra upriličili profesori i učenici Glazbenog odjela, koji djeluje pri rovinjskoj OŠ Vladimira Nazora.

"Zvuci zavičaja", kako i samo ime koncertnog programa veli, donijeli su izvedbe glazbe nekih od najeminentnijih domaćih skladatelja - od Ivana Matetića Ronjgova, Dušana Prašelja, Piera Sofficija, Nella Milottija preko Andreja Baše, Rudolfa Matza, Stanka Mihovilića, Elde Krajcar Percan, Đeni Dekleva Radaković, Ladislava Šabana, Tihomira Vidošića i Sabine Vidulin. Također, pjevale su se i recitirale pjesme čuvenog Drage Gervaisa, Carla i Garibaldina Fabretta, autora tekstova i skladatelja rovinjskih bitinada, Boška Obradovića, tekstopisca zabavne, zborske, klapske i rock glazbe, Tatjane Pokrajac Papucci, književnice te Suzane Poropat-Božac, profesorice hrvatskog jezika i književnosti.

Bila je ovo odlična prigoda da se predstavi rad raznih odjela  Glazbene škole, koja je na početku svog djelovanja 1975. godine imala tri instrumentalna odjela - klavirski, harmonikaški i gitaristički i u kojima je radilo sedam učitelja, a koja je s godinama  postojanja i djelovanja izrasla u pravi rasadnik talentiranih glazbenika. Škola, naime, danas ima stotinjak polaznika kojima je dana mogućnost učenja solfeggia, klavira, harmonike, gitare, saksofona i klarineta, kao i rad s nekim od jedanaest zaposlenih učitelja. Pri tome, nisu zaboravljena ni djeca bivših Općina, pa područna odjeljenja djeluju i u Žminju i Kanfanaru. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter