Zvuci sevdalinke i miris delicija iz bosanske kuhinje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zvuci sevdalinke odzvanjali su u subotu u podnožju buzetske starogradske jezgre. Sudionici tradicionalnog Festivala bošnjacke kulture, usprkos povremenoj kiši, uspjeli su ispred Hotela Fontana predstaviti dio svoje tradicije: izvorne pjesme i ples, ali i tradicionalna jela svoga rodnog kraja.

U sklopu Festivala nastupili su clanovi KUD-a "Azra" Brcko iz Bosne u Hercegovine, folklorna skupina "Merak" iz Raše, Denis Alicajic na harmonici. Predstavili su se i mladi clanovi folklorne skupine "Buzetski biseri": Arijana Krbavcic te Elma Muratagic, dok je program vodila Aida Muratagic.

Osim bogatstva bošnjacke narodne baštine predstavljena je i glazbena te folklorna baština istarskog podneblja u nastupu Folklornog društva "Pazin" iz Pazina.

Na gastrofestu, sudjelovalo je 35 izlagacica s ukupno 105 jela od toga 46 slastica, a ostalo slanih jela. Žiri je u kategoriji kuhanih jela prvo mjesto dodijelio Enesi Hodic, za burek ?ulzadi Fejzic, za pite ?evadi Muratagic, a u kategoriji slastica Halidi Mackovic.

Pobjednice s lokalnih gastronatjecanja sudjelovat ce na županijskom gastrofestu. Najboljima u pripremanju jela podijeljene su nagrade, a sva su se jela mogla degustirati. Zabava je nastavljena uz Estrada band. (G. CALIC ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter