Zvuci glazbenog vremeplova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na trenutke melankolicni, na trenutke temperamentni, zvuci cardaša, šansona i starogradskih melodija u izvedbi Ad Libitum Trija ispunili su foaje Doma hrvatskih branitelja. Bila im je to prilika da publici predstave svoj drugi promo CD koji se, kao i prvi, zove "Vremeplov", a koji je u studiju 3 Radio Pule snimio i producirao Aldo Spada Ptica. Trio koji je osnovan prije tri godine cine iskusni istarski glazbenici Rudi Ergotic i Slava Obranovic na harmonici te violinist Milan Grbic, a svi oni su i autori aranžmana.

Koncert su ipak otvorili s dvije skladbe s prvog CD-a, od kojih je prva bila "Oci cornaje", a u ruskom su stilu i okoncali koncert i to legendarnom "Kalinkom". Izmedu se moglo cuti mnoštvo poznatih melodija, od "Gelosie", koja otvara i njihov novi CD, preko živahnih Brahmsovih "Madarskih plesova", ciganske i židovske glazbe te šansone do evergreena poput "Dorogoi dlinnoyu". Naziv ove zadnje skladbe vjerojatno mnogima ne govori ništa, ali radi se o pjesmi poznatoj kao "Those were the days". To su pjesme koje ce neke natjerati da se vrate u prošlost, u skladu s nazivom CD-a, pa možda i ako sami nazivi nece uvijek biti poznati, melodije itekako hoce.

Sve to lijepo zvuci kada se izvede uživo, što je oduševljena publika potvrdila burnim aplauzima. Ovaj drugi CD priprema je za "pravi" album koji bi, kako kaže Ergotic, voljeli snimiti za diskografsku kucu, a bio bi kompilacija skladbi s prva dva CD-a.


Podijeli: Facebook Twiter