Zvonimir Štrucelj kandidat za načelnika Gračišća

Bruno Vojsković, Josip Šabanović, Josip Anton Rupnik i Zvonimir Štrucelj
Bruno Vojsković, Josip Šabanović, Josip Anton Rupnik i Zvonimir Štrucelj

Zvonimir Štrucelj kandidat je Zelenog saveza za načelnika Općine Gračišće, a Josip Šabanović nositelj njihove liste za Općinsko vijeće, obznanjeno je na konferenciji za novinare.

Prava točka njihova programa je poništenje svih dosadašnjih prostornih planova Gračišća koji su od 2004. do 2008. doneseni nezakonito, rekao je Štrucelj. Poništit će se program mjera za unapređenje stanja u prostoru, a iz dokumentacije će se izbaciti kamenolomi Krase i Križarovica, asfaltne baze i betonare.

Raskrinkat će se sve nezakonitosti koje je eventualno provodila Općina vezano za preprodaju zemljišta, javne natječaje i nezakonite urbanizacije. Radit će se u interesu mještana, a ne krupnog kapitala, naglasio je Štrucelj.

- Ova vlast već 20 godina vlada Gračišćem, a od toga 12 godina načelnik je Ivan Mijandrušić. U tom razdoblju niti jedna gospodarska zona nije otvorena, nije otvoreno nijedno novo radno mjesto. Međutim, u isto vrijeme buja administracija, na što se troši gotovo 20 posto općinskih prihoda, kazao je Štrucelj.

Osvrnuo se na neprihvatljivo ponašanje aktualne općinske vlasti navodeći da su u prostorne planove uvršteni kamenolomi otkako su se na popisu donatora Općine Gračišće pojavile tvrtke Cesta i Cavea, a budući da su među donatorima HEP i Rockwool, pita se što se to još Gračišćanima sprema.

Šabanović je tomu dodao da se u javnost o Gračišću plasiraju laži, koje će oni kada preuzmu vlast raskrinkati. Predsjednik Zelene inicijative Josip Anton Rupnik rekao je da će Štrucelj dužnost načelnika obnašati volonterski, a potom je sve članove IDS-a u Gračiću pozvao da im se pridruže jer je ovakav je način rada nedopustiv.

Na novinarsko pitanje kako to da su zeleni na županijskoj razini potpisali koaliciji s IDS-om, a u Gračišću su se oštro okomili na lokalnu vlast iste stranke Rupnik je odgovorio: "Mi smo vodstvu IDS-a dali do znanja da u Gračišću nema šanse. Mogu oni s nama, ali ne i mi s njima ako je Mijandrušić kandidat." (Napisao i snimio M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter