Zvonimir Perić pobjednik fotonatječaja Montraker

Monolit Zvonimira Perića - prvo mjesto
Monolit Zvonimira Perića - prvo mjesto

Fotografija Zvonimira Perića iz Pule pod nazivom "Monolit" proglašena je najboljom od pristiglih na ovogodišnji prvi fotonatječaj Montraker, koji su u sklopu istoimene kiparske škole organizirali vrsarska Turistička zajednica i porečko Pučko otvoreno učilište.

Žiri, koji su činili povjesničarka umjetnosti Tatjana Velenik Andrijašević, akademski slikar Sebastijan Vojvoda i profesor likovne kulture Andi Bančić, pobjedničku je fotografiju odabrao zbog kreativnog načina prikaza skulpture u prostru. Drugo mjesto osvojio je Denis Gržetić iz Poreča s fotografijom "A final touch" zbog neobičnog kuta snimanja čime je postignut nadrealni efekt, a treću nagradu Sara Reljica Kostić iz Pule fotografijom "Žena po mjeri" jer je jedina od pristiglih na natječaj koja pokazuje dinamiku rada između studenta i njegovog mentora. Autori su nagrađeni s tri, dvije i tisuću kuna.

Natječaj je bio otvoren za fotografe svih profila koji su fotografirali na teme skulptura u nastajanju i skulptura u prostoru, a prijavilo se dvadeset i osam autora. Fotografije pristigle na natječaj bit će predstavljene na izložbi iduće godine, na dan otvaranja kiparske škole, a pobjedničke fotografije bit će objavljenje u katalogu izložbe. (V. H.)


Podijeli: Facebook Twiter