"Zvonik - Il campanile" službeni suvenir

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Zvonik - Il campanile" autora Stelija Pauletica odabran je za izvorni novigradski suvenir na natjecaju koji je organizirala Turisticka zajednica grada Novigrada. Natjecaj je bio otvoren od 1. veljace do 15. travnja, a na adresu je pristiglo ukupno 14 prijedloga, koje je dostavilo deset pravnih i fizickih osoba.

Autor je najbolje razradio odabranu temu i iskoristio i valorizirao kulturno-povijesno nasljede Novigrada. Na originalan, duhovit i prepoznatljiv nacin prikazao je zvonik, "kampanil", kao jedan od gradskih najprepoznatljivijih motiva i simbola. Koristio je ekološki prihvatljive materijale, a posebno je važno kako je motiv primjenjiv u razlicitim formama i može ga se aplicirati u/na razlicitim medijima", navodi se u priopcenju Ureda TZ-a.

Pohvale su dobili suveniri "Novigradski kamen" Marina Reinica i "Sunce, more, sol - Mare, sole, sale" Slavice Oplanic.

S Pauleticem ce se sklopiti ugovor o poslovnoj suradnji temeljem kojega ce se obvezati otkupiti odredenu kolicinu primjeraka i utvrditi elemente daljnje suradnje vezano za korištenje suvenira u svrhu promocije Novigrada, zakljucuje se u priopcenju. (T. KOCIJANCIC)


Podijeli: Facebook Twiter