Zvona i Nari: Putopisna poezija Dijane i Maje Klarić

Ilustracija (arhiva GI)
Ilustracija (arhiva GI)

Ližnjansko književno svratište Zvona i Nari, nakon kraće ljetne stanke što se predstavljačke aktivnosti tiče, nastavlja sa svojim bogatim i raznovrsnim programima.

Sutra će tako u 19 sati biti otvorena izložba fotografija i održat će se predstavljanje putopisne poezije Dijane i Maje Klarić pod nazivom "Južna polutka: prekooceanska putovanja dviju sestara".

Izložene fotografije dio su ciklusa "Plan bijega: Australija" autorice Dijane Klarić. U Ližnjanu će posjetitelji moći pogledati deset putopisnih fotografija s raznim australskim prepoznatljivim i manje prepoznatljivim detaljima, nadahnutim naslovima kojima je ova mlada, prerano preminula fotografkinja nastojala promatračima prenijeti poruku o ljepoti življenja i nesputanih putovanja.

Dijana nas je nažalost nedavno napustila zbog teške bolesti, no sada njezina sestra nastavlja i svoj i njezin rad. Pjesnikinja Maja Klarić ovom će prilikom premijerno čitati ulomke iz zbirke "Quinta Pitanga", nastale tijekom dvomjesečnog rezidencijalnog programa na brazilskom otoku Itaparica. Zbirka putopisne poezije iz Brazila bit će objavljena u izdanju VBZ-a ove jeseni. Uz stihove iz "Quinte Pitange" Maja će čitati i pjesme iz svoje prve zbirke putopisne poezije "Život u ruksaku".

Maja Klarić bit će gošća književnog svratišta Zvona i Nari do kraja kolovoza. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter