Zvjezdana noć, raspoloženi pjevači i zadovoljna publika

Izvrsno raspoloženi Rade Šerbedžija (D. ŠTIFANIĆ)
Izvrsno raspoloženi Rade Šerbedžija (D. ŠTIFANIĆ)

Prekrasna ljetna noć i zvjezdano nebo bili su idealna kulisa za koncertnu proslavu 15. godišnjice djelovanja Kazališta Ulysses što je u subotu navečer održano u utvrdi Minor na Malom Brijunu. Utvrda Minor bila je popunjena do posljednjeg mjesta – čak i pomoćne stolice i klupice bile su popunjene toliko da ne bi više stala niti igla, no, atmosfera je bila iznimno dobra, što potvrđuju ovacije publike oduševljene nastupima brojnih izvrsnih pjevača i glumaca.

Zaštitni znak

Nakon Rade Šerbedžije i nekoliko prizora iz "Kralja Leara", zaštitnog znaka ovoga kazališta, predstave koja je od prve sezone, 2001., svake godine na repertoaru i koju su vidjele tisuće i tisuće posjetitelja, i naš Puležan Borko Perić predstavio se nakratko kao pjevač, da bi potom preuzeo ulogu neformalnog i spontanog voditelja programa.

Nakon nastupa Jure Ivanušića, publiku su zabavljali Nigel Osborne, kojega su mnogi prozvali i kućnim skladateljem Ulyssesa, i koji inače puno dobrotvorno radi s djecom s posebnim potrebama, te Katarina Bistrović Darvaš, koja je svojom spontanošću osvojila publiku.

Ksenija Marinković nasmijala je publiku dosjetkom iz "Hamleta", predstave iz 2005. godine, a skupina Silence povela je nazočne u neke druge dimenzije stvaralaštva Ulyssesa.

Publika je vrlo dobro prihvatila nastup Darka Rundeka i Maje Posavec i prisjećanje na "Balade Petrice Kerempuha", koje su premijerno izvedene prije osam godina u Prosperovom vrtu na Velom Brijunu, a potom na Malom Brijunu godinu dana kasnije, a Rundek i Isabel posebno su oraspoložili publiku s poznatom "Apokalipso" – gdje se publika dobrano raspjevala.

Prekrasne članice Putokaza također su izmamile ovacije, a potom su se akteri koncerta prisjetili genocida u Srebrenici uz misao i želju da se nikada nikome nigdje na svijetu to ne ponovi.

Šarmantna i svojstvena svom osebujnom stilu bila je uvijek draga gošća Ulyssesa Josipa Lisac, a Urban je svojom karizmom pretvorio publiku u pjevače i još jednom im podigao raspoloženje, premda su svi već bili odlično raspoloženi.

Izvrsna je bila i Ivanka Mazurkijević, kao i Mladen Vasary te Ozren Grabarić, budući da je svatko od interpreta dao svoj osobni pečat tome događanju, a potom je uslijedio Vlatko Stefanovski, oduševivši svoje brojne fanove, koji su uživali u njegovim notama.

Izvrsno raspoloženje

Livio Morosin i Rade Šerbedžija bili su zaduženi da privedu kraju ovo poduže glazbeno putovanje kroz razne sezone Ulyssesa, goste i hitove, ali koje je bilo tako snažno i dojmljivo – da je prošlo vrlo brzo. Na kraju su im se pridružili svi gosti i članovi Ulyssesa, od onih dobro poznatih publici do onih koji djeluju samozatajno, iza kulisa, i večer u znaku dobrog raspoloženja završila je pjesmom "Moon River", iz čuvenog filma Blakea Edwardsa iz 1961. godine "Doručak kod Tiffanyja", a koju je skladao Henry Mancini. Tu je pjesmu otpjevala i Vanessa Redgrave u Prosperovom vrtu na jednom od Ulyssesovih glazbeno-scenskih poslastica.

Na videozidu prikazivali su se isječci iz predstave te iz komentara, intervjua...

Publika se u kasnim noćnim satima vratila do Fažane, dušama ispunjenim glazbom i dobrim vibracijama. (Vanesa BEGIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter