Zvizde, sviće i ferali na fažanskoj rivi


Osim zvijezda, fažansku su rivu sinoć osvjetljavale svijeće, ferali i baklje, a romantični ugođaj upotpunio je pregršt glazbe uličnih svirača koji već šestu godinu zabavljaju posjetitelje manifestacije Zvizde, sviće i ferali. Da manifestacija dobije i zabavni karakter pobrinuli su se ulični svirači, plesači i žongleri koji su šetali fažanskom starogradskom jezgrom i rivom te zabavljali i uveseljavali sve prolaznike.

Feštu je ponovno posjetio uvijek veseli Cigo man band, koji je sinkroniziranim sviranjem brojnih instrumenata oduševio sve prisutne turiste. Tu je bio i šareni klaun koji je privukao pažnju brojne djece oblikovanjem balona u različite oblike. Najviši među svima bili su zabavljači na štulama koji su spretno hodali po rivi te zadirkivali posjetitelje i animirali ih na ples. Rukovali su se i šalili sa svima te pozirali brojnim fotoaparatima.

Na trgu Sv. Kuzme i Damjana atmosferu je uspio podići Night Express band i uz popularne hitove rasplesati i raspjevati sve prisutne. Svoje akrobatske vještine uz hip-hop glazbu ispred glavne su pozornici pokazali su breakdanceri iz pulske skupine AB Original. Uz romantične zvukove akustične gitare i rock i blues laganica, ulični su svirači prolaznike zabavljali ispred tvornice stakla.

Na Titovoj je rivi također bilo veselo, uz dekoraciju raznovrsnih svijećnjaka nastupili su Brentini trio te Predrag Ljuna. Župni trg bio je rezerviran za ljubitelje rockabillyja. Poznate obrade tog žanra svirali su dečki iz riječkog benda The River Sharks.

Osim svijeća, koje su osvjetljavale glazbenike i zabavljače na rivi, điga je cijelom bila osvijetljena dužinom bakljama. Zgrade na fažanskoj rivi također su oživjele. Na njima su se, naime, izmjenjivali brojni oblici i boje lightshowa. Riva je i preksinoć bila prepuna posjetitelja, redovi za sladoled ispred slastičarnica bili su dugački i preko deset metara, a u restoranima i kafićima skoro je nemoguće bilo pronaći slobodno mjesto. Organizatori ove uspješne manifestacije su fažanski TZ i Rock Caffe iz Pule. (Napisala i simila A. ŠIMIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter