Zviždacica iz HAC-a okrenula plocu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

«Svašta se promijenilo od kada sam s optužbama za mito izašla u javnost. Ljudi mi cestitaju, dive mi se, oduševljeni su što sam toliko hrabra i kažu da sam super postupila. Ustrajna sam i idem do kraja.» Tako je pocetkom prošle godine govorila Majda Rumora, zaposlenica Hrvatskih autocesta, optužujuci za mito jednog od direktora u ovom javnom poduzecu - Željka Krapljana.

Slijedila je godina dana i sedam mjeseci klasicne zviždacke sudbine: nazivala je redakcije, gurala svoju pricu i u tome bila neobicno uporna, da bi prije par dana okrenula plocu.

- Ja, Majda Rumora, ispricavam se gospodinu Željku Krapljanu, kojeg sam lažno oklevetala i dovela njega i njegovu obitelj u neugodnu situaciju. Pošto su me ucjenjivali celnici sindikata u HAC-u, Mijat Stanic i Andelko Kasunic, bila sam primorana lažno optužiti gospodina Krapljana. Takoder se zbog ucjene sindikalnih celnika smatram žrtvom te tražim zaštitu predsjednika Uprave HAC-a, zapisala je u izjavi koju je ovjerila kod javnog bilježnika.

Direktor Krapljan, covjek kojeg se sumnjici za niz afera u HAC-u, potom je stao likovati i pozivati medije da mu se ispricaju, odnosno da objave da su protiv njega smišljeno širene laži. Oštricu svojih istupa usmjerio je prema Nezavisnom cestarskom sindikatu i njegovom predsjedniku Mijatu Stanicu. Rijec je, inace, o covjeku koji je otkrio i javnosti dostupnim ucinio sve afere koje su proteklih godinu dana potresale Hrvatske autoceste.



Mijat Stanic sad poziva na poligrafsko ispitivanje svih involviranih, ukljucujuci i sebe, te upozorava da je Majda Rumora u ovom slucaju žrtva Krapljanovih pritisaka.

- Nije Majda Rumora ovdje problem i uopce o njoj ne treba razgovarati. Prvenstveno treba razgovarati o Krapljanu. Nije, naime, kriva osoba koja pod pritiskom popusti, nego onaj tko radi pritisak. Željko Krapljan dugo vremena pritiskao je Majdu da potpiše ovu izjavu. On želi zaštititi sebe i poljuljati vjerodostojnost onog što sindikat i ja radimo zadnjih godina, a o našim aktivnostima najbolje govori cinjenica da su Uprava poduzeca i poduzetnik Slaven Žužul zbog njih završili u Remetincu, kaže Stanic. Sindikalist je ogorcen radom Državnog odvjetništva, koje je, kaže, kraj svih postojecih optužbi dopustilo da direktor pritišce svjedoke.


Podijeli: Facebook Twiter