Zviždači predsjednici nemaju veze s antifašistima

Zdrave namirniceu Istri (arhiva)
Zdrave namirniceu Istri (arhiva)

Predsjedništvo Udruge antifašističkih boraca i antifašista Pazina na današnjoj se sjednici ogradilo od nemilih događaja na svečanoj sjednici Skupštine Istarske županije, kada je predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović izviždana u trenutku kada je govorila o doprinosu istarskog svećenstva i svećenika Bože Milanovića za sjedinjenje Istre s Hrvatskom.

Predsjednik pazinskih antifašista Milan Antolović rekao je kako je od predsjedništva Udruge antifašističkih boraca i antifašista Istarske županije očekivao sazivanje sjednice na kojoj se trebao zauzeti zajedničko stajalište o ovim događajima. No, kako se to u međuvremenu nije dogodilo pazinski su se antifašisti ogradili od ispada skupine izgrednika koji su svojim ponašanjem uvelike naštetili percepciji antifašista u današnjem društvu, te iskazali visok stupanj nekulture neprimjeren Istri i Istranima. Stoga se ovom prilikom pazinski antifašisti ograđuju od svega što se na svečanoj sjednici dogodilo, a kritike upućuju protokolu koji je u ovoj svečanoj prigodi trebao osigurati kulturno i civilizirano ponašanje svih sudionika.

U nastavku sjednice razgovaralo se o obilježavanju dana pogibije Joakima Rakovca, jer su pazinski antifašisti 18. siječnja 2018. domaćini susreta na Križnjaku, mjestu Rakovčeve smrti. (M. R.)


Podijeli: Facebook Twiter