Zviždac iz Leoneovih vesterna zviždi za Chweger

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sjecate li se gitarskog riffa sa soundtracka Ennija Morriconea iz filma "Dobar, loš, zao" te antologijskog zvižduka u špageti-vesternima Sergia Leonea s Clintom Eastwoodom - "Za šaku dolara", "Za dolar više", "Bilo jednom na Divljem zapadu"?

Taj riff i taj zvižduk pripadaju legendarnom Talijanu Alessandru Alessandroniju, multiinstrumentalistu, pjevacu, ali ipak najpoznatijem zviždacu na svijetu. Taj vitalni gospodin, 87-godišnjak, sa svojim zviždukom gostuje na pjesmi "Fuckam/The Whistler" s novog albuma pulskog sastava The Chweger.

"Imali smo snimku pjesme i kada ju je trebalo ici snimiti, zakljucili smo da bi bilo bolje da je odzviždi netko tko to može bolje od nas. Malo smo istraživali tko je najbolji u tome, i tako smo došli do njega. Svi imamo u glavi njegovo zviždanje iz vesterna s Clintom Eastwoodom, a kako u današnje vrijeme interneta ništa nije nedostupno, puno je lakše stupiti u kontakt s ljudima. Javili smo mu se sa željom da suradujemo, bilo mu je drago, poslali smo mu note i tako se to riješilo", kazao je Alen Rosanda, gitarist i klavijaturist The Chwegera u nedavnom intervjuu.

Zanimljiva slucajnost je da je Alessandroni gostovao i na prošle godine objavljenom albumu "Rome" ciji su tvorci Danger Mouse (Gorillaz, Gnarls Barkley, Black Keys, U2) i Daniele Luppi (glazba za filmove i serije, primjerice "Seks i grad"), i to pored uglednih imena kao što su Jack White i Norah Jones.

Inace, singl "Fuckam/The Whistler" nasljeduje prvi singl "Mon Garcon" i najavljuje novi, drugi studijski album Chwegera nazvan "Mir" koji izlazi na jesen u izdanju Aquarius Recordsa. (D. BAUK/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter