Zvijezde večeri zbor In Crescendo iz Španjolske

Zbor In Crescendo
Zbor In Crescendo

Pod pokroviteljstvom Maistre, ove subote, 21. će se održati koncert na kojem će se predstaviti dva vrhunska mješovita zbora. Iako iz različitih zemalja, oba zbora svoju slavu i uspjeh mogu zahvaliti pobjedom u televizijskim natjecanjima zborskog pjevanja. Zvijezde večeri, gostujući zbor In Crescendo iz španjolske pokrajine Katalonija, ovom će prilikom po prvi puta stati pred hrvatsku publiku i pokazati svoje kvalitete koje su ih dovele do pobjede u popularnom TV showu Oh Happy Day, španjolske televizijske kuće TV3.

Katalonske skladbe

- Za neke od nas ovo će biti prvi susret s vašom predivnom zemljom za koju vjerujemo kako će nas svojim ljepotama i kulturom očarati. Radujemo se što je upravo Rovinj domaćin našeg prvog nastupa u Hrvatskoj i dati ćemo sve od sebe da publici priuštimo uzbudljiv i zabavan koncert, poručuje ova skupina, sastavljena od trinaestero mladih vokalista koja će se predstaviti zabavnim repertoarom međunarodnih pop hitova, poput pjesama "Happy" Pharrella Williamsa; "Just give me a reason" Pink i "The show must go on" grupe Queen, ali i tradicionalnih katalonskih skladbi.

Uz Španjolce, koncert će uveličati još jedna energična skupina vokalista koja u Rovinj stiže iz obližnje Rijeke. Riječ je o mješovitom pjevačkom zboru "Josip Kaplan" koji je 2012. godine svojim vokalnim vještinama, ali i scenskom pojavom, osvojio žiri HRT-ovog zabavnog showa Do posljednjeg zbora. Zbor "Josip Kaplan" poznat je po tome što njeguje glazbu svih stilskih razdoblja od renesanse do XXI. stoljeća, kao i obrade narodne i popularne glazbe, a najradije izvode djela upravo skladatelja čije ime s ponosom nose - Josipa Kaplana.

Chorus Inside Croatia

Inače, koncert u hotelu Lone snimat će i Hrvatska radiotelevizija i on je izvrstan uvod u ciklus kulturnih zbivanja koje Maistra priprema u 2015. godini, među kojima je i drugi po redu Festival amaterskog kulturnog stvaralaštva. Riječ je, naime, o  međunarodnoj manifestaciji kulturnog, edukativnog i zabavnog karaktera koja objedinjuje festivale zborova, puhačkih i glumačkih skupina, a odvija se svake godine u mjesecu svibnju i okuplja više od 850 sudionika, te preko tri tisuće posjetitelja.

A što se zborske glazbe još tiče, valja istaknuti i da će se u kolovozu održati još jedno natjecanje zborova pod nazivom Chorus Inside Croatia, dok će listopad obilježiti gostovanje međunarodnog festivala zborova Musica Sacra, kojeg po prvi puta, nakon Austrije, Italije i Slovenije, hotelijersko ugostiteljska kuća Maistra dovodi u Istru.

Inače, zborovi iz Katalonije i Rijeke koncert, na kojem je ulaz slobodan, održat će u 20 sati i to u noćnom klubu hotela Lone. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter