Zvijezde večeri Goran Petercol i Andrew Gaskin

Goran Petercol
Goran Petercol

Iz "kulinarske radionice" Maistre ponikao je novi, za sad i premijerni program umjetničke večeri u rovinjskom hotelu Adriatic pod ranim naslovom "Susret umjetnika i kuhara", koji je na repertoaru 23. listopada. A za prvi Susret izbor je pao na iznimno atraktivan duo stvaratelja - Gorana Petercola, poznatog hrvatskog umjetnika i Andrewa Gaskina, glavnog chefa kuhinje u boutique hotelu Adriatic.

O autorima večere teško je bilo što novog napisati - Goran Petercol jedan je od najistaknutijih domaćih vizualnih umjetnika čije fotografije i crteži Rovinja, između ostalih, krase hodnike i restoran hotela Adriatic. S druge strane Andrew Gaskin, bio je dio timova u restoranima s Michelin zvjezdicama u Rimu, Monte Carlu, Parizu i Brayu, a večere je pripremao za mnoge slavne osobe među kojima i za Njeno Veličanstvo kraljicu Elizabetu II. Njihovim "spojem" dobit će se jela s potpisom koja će biti rezultat dijaloga s filozofijom i duhom umjetnika.

Pridružit će se Brajnović i Žanko

Za vrijeme dok će Petercol biti domaćin večere za stolom, Gaskin će pripremat večeru u otvorenoj kuhinji. Njima će se pridružit i voditeljski tim Tomislav Brajnović, suvremeni umjetnik i Vanja Žanko, kustosica i menadžerica na polju suvremene vizualne umjetnosti.

Prema riječima organizatora Susreta umjetnika i kuhara, riječ je o inovativnom projektu i pomaku prema jednoj sasvim novoj priči. Naime, cilj je spojiti suvremenu gastronomiju i vizualne umjetnosti uvodeći pri tom raspravu, performans te neočekivane oblike i kombinacije na stolu i za večerom. Sudeći po jelovniku u tom bi se naumu trebalo i uspjeti jer na meniju su - Boillabaise espresso, sirovi i milovani škampi, tekuća palenta s rakovima, rižoto s morskim ježincima i vrganjima, iverak i list na bogat i siromašan način, eksplozija jabuke i kakija, kava i istarski fjoki a svaki slijed hrane prati i vrhunska čaša vina. A za ovakve raskošne Susrete, uz rezervaciju i najavu potrebno je osigurati 500 kuna. Umjetnička večer(a) zakazana je za 20 sati. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter