Zvijezde se poklonile "Divljoj ljepoti"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U njujorškom muzeju Metropolitan otvorena je izložba "Divlja ljepota" na kojoj su izložene ekstravagantne kreacije zlocestog decka britanske mode, pokojnog dizajnera Alexandera McQueena.

Najspektakularnije modno dogadanje godine, opisano i kao modni pandan Oscarima, okupilo je veliki broja zvijezda iz svijeta mode, filma i glazbe koje su o McQueenu, koji je pocinio samoubojstvo u veljaci prošle godine, govorile samo u superlativima.

- Jako mi nedostaje, ne samo kao osoba, nego i kao dizajner. Mislim da je modni svijet pomalo bezizražajan bez njega. Voljela sam njegov provokativni punk-rock stav. Sve su njegove kreacije bile brilijantne, on je bio brilijantan. Nadam se da se zabavlja gdje god bio, rekla je Madonna koja je na dirljivoj svecanosti zablistala u kreaciji Stelle McCartney.

U cast provokativnom genijalcu koji je svoje umjetnicke ideje izražavao kroz modu, u kreacijama s potpisom Alexander McQueen predstavile su se mnoge poznate dame, medu ostalima i Salma Hayek, Daphne Guinness, Rihanna, Gwyneth Paltrow, Kate Hudson i mnoge druge.

Gisele Bundchen zablistala je u crvenoj haljini iz McQueenove kolekcije jesen/zima 2005. godine, dok se britanska manekenka i glazbenica Karen Elson odlucila za haljinu iz kolekcije proljece/ljeto 2004.

Uz McQueena, zvijezda veceri bila je i njegova nasljednica, dizajnerica vjencanice Kate Middleton, Sarah Burton.


Podijeli: Facebook Twiter