Zvijezde privukao glamur Voguea

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prošloga tjedna "Fashion.hr style comunity" i "Gala Style" predstavili su u kinu Europa najocekivaniji modni filmski uradak ove godine. Radi se o dokumentarcu "The September Issue" koji po prvi put donosi uvid u svakodnevicu i stvaralaštvo legendarne i po mnogima najmocnije glavne urednice svih vremena, Anne Wintour, koja vec 20 godina vodi americki magazin "Vogue".

U filmu se prikazuje stvaranje rujanskog izdanja Voguea za 2007. godinu koji je tada imao 840 stranica i težio više od dva kilograma, te time bio najveci u povijesti rujanskih izdanja. Najviše prostora dobila su snimanja za koje je zadužena Grace Coddington, kreativna direktorica Voguea. Grace prema poslu gaji snažnu strast i u njega ulaže maksimum svoje kreativnosti, pa joj teško pada izbacivanje fotografija koje je producirala.



"Ne bih se voljela naci u koži Grace. Žena radi genijalne stvari koje joj postepeno izbacuju, ali da Anna nije takva kakva jest, ne bi dobro radila posao koji radi. Svi su joj podredeni i u poslu treba lupiti šakom o stol jer ako nece ona, drugi ce to iskoristiti i zgaziti je", prokomentirala je za naš list pjevacica grupe Magazin Ivana Kovac.

"Nacin na koji oni rade pokazuje svu plastiku tog modnog svijeta u najgorem izdanju. Oni konstantno igraju zakulisne igre, a ja u tom svijetu ne bih mogao funkcionirati ni živjeti", rekao nam je pak Damir Hoyka.

Iako je kroz film "Vrag nosi Pradu" lik i djelo Anne Wintour iskarikiran i prikazan kao hladan i zlocest, Anna u stvarnosti ima malo doticaja s tim. Naprotiv, ne nosi Pradu, nego je u dokumentarcu najcešce u Chanelu. Krzna voli i to je ujedno i jedina slicnost s filmom snimanim prema istoimenoj knjizi Lauren Weisberger. Tako je ovim dokumentarnim filmom redatelja R. J. Cutlera donekle ispravljeno uvriježeno mišljenje o njoj, ali i dodano "materijala" za nove rasprave.


Podijeli: Facebook Twiter