Zvijezda za Bardema, Mirren i Joplin

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glumci Javier Bardem, Helen Mirren, James Franco, Viola Davis, Olympia Dukakis i pjevacica Janis Joplin dobit ce 2013. svoju zvijezdu na Šetalištu slavnih (Walk of Fame), odlucila je holivudska trgovacka komora.

Više stotina kandidata prijavilo se ne bi li ušli na dugi popis umjetnika cije zvijezde svakodnevno obilazi velik broj turista na Hollywoodskoj aveniji i u nekoliko susjednih ulica u Los Angelesu.

Popis izabranih sretnika "2013. godišta" objavila je u petak trgovacka komora. Dobitnici sada imaju najviše pet godina da pronadu pokrovitelje - vecinom su to filmski studiji, producentske i diskografske kuce - koji ce financirati kupnju zvijezde po cijeni od 30.000 dolara i svecanost njezina urucenja.

Medu filmskim umjetnicima nagradenim ove godine su Španjolac Javier Bardem, Britanka Helen Mirren (Oscar za najbolju glumicu 2006. u filmu "Kraljica") i Amerikanci Ron Howard, Viola Davis i James Franco. Za glazbu je posmrtno odlikovana Amerikanka Janis Joplin, umrla 1970. u 27. godini.

Uz nju, zvijezdu ce dobiti i americke muške glazbene skupine Backstreet Boys i New Kids on the Block, te R&B pjevac Usher i meksicka pop pjevacica Thalia.

Kazališnu umjetnost ce zastupati glumica Olympia Dukakis, a televiziju slavna voditeljica Ellen DeGeneres, Jane Lynch (trenerica u seriji "Glee") i Matthew Perry koji glumi Chandlera Binga u kultnoj seriji "Prijatelji".


Podijeli: Facebook Twiter