Zvijezda surf rocka veceras u Areni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jack Johnson, covjek kojeg surferska zajednica diljem svijeta obožava i ciji svaki koncert išcekuje, pogotovo ako je izvan SAD-a, veceras ce nastupiti u pulskom amfiteatru u 20.30 sati.

Deset godina od objavljivanja prvog albuma, Jack Hody Johnson dolazi u Hrvatsku u sklopu turneje na kojoj ce promovirati svoj zadnji CD "To the sea". Pulski koncert bit ce jedan od zadnjih na ovoj turneji s kojom su Johnson i troclani bend obišli svijet. Johnson kaže kako su turneju obilježili lijepo vrijeme i nevjerojatni fanovi pa se nadamo da ce tako biti i veceras.

"Better together", "Flake", "Sitting, waiting, wishing", "You and your heart" neke su pjesme po kojima je ovaj surf rocker poznat. Njegovih prvih pet albuma prodani su u više od 15 milijuna primjeraka, a "Sing-a-longs and lullabies for the film Curious George", otišao je u više od cetiri milijuna primjeraka.



Johnson nije poznat samo po glazbi nego i po borbi za zaštiti okoliša kao i po humanitarnom radu. Osnivac je vlastite zaklade koja pomaže djecu na Havajima gdje je roden, a obradu Lennonove "Imagine" snimio je za album koji je sponzorirala Amnesty International u sklopu kampanje za spas Darfura.

Ove je godine bio u Japanu baš kada su se dogodili potres i tsunami te je darovao 50 tisuca dolara zakladi za pomoc žrtvama ove prirodne nepogode. Isto tako ce i dio prihoda od vecerašnjeg koncerta biti doniran u dobrotvorne svrhe.

Prije Johnsona i benda publiku ce zagrijati još jedno dobro poznato ime, a to je Jimmy Cliff koji ce takoder nastupiti sa svojim bendom. Cliff sebe opisuje kao glumca, kantautora, glazbenog inovatora itd.

Svojim pjesmama "Sitting in limbo," "You can get it if you really want" i "Many rivers to cross" popularizirao je reggae, a u njegovoj pjesmarici nalaze se i popularne obrade pop klasika "Wild world" Cata Stevensa i "I can see clearly now" Johnnyja Nasha. (M. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter