Žužulu, Korparu i Prskalu jednomjesecni pritvor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slaven Žužul, Zlatko Korpar i Jurica Prskalo u pritvoru ce cekati rasplet istrage o malverzacijama tijekom gradnje Autoceste Rijeka-Zagreb teškima 11,5 milijuna kuna. Odlucio je tako istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu Zoran Luburic koji je još jednom ispitao osumnjicene celnike Skladgradnje i ARZ-a.

Doznajemo da su sva trojica porekla optužbe što su im stavljene na teret, pojašnjavajuci pri tome da se dogovorenim sistemom gradnje i placanja - kljuc u ruke - jedino izvodac izložio mogucem riziku i nenaplacenim troškovima.

No, zanimljivo je da niti jedan od izvodaca, medu kojima su bili Viadukt, Hidroelektra, Strabag i Kontstruktor, nije prijavljen, iako su njihovi celnici sklapali poslove s ARZ-om. Oni ce u istrazi biti ispitani kao svjedoci pa bi za tužiteljstvo problematicna gradnja trebala biti do kraja razjašnjena.

Podsjecamo da su vijadukti Zalesina i Golubinjak, tunel Hrasten, kopanje usjeka pored autoceste na trasi dugoj 44 kilometra, još nekoliko podvožnjaka i nadvožnjaka te obimni zemljani radovi bili najvažniji i najvrijedniji poslovi tvrtke Skladgradnja na autocesti Rijeka-Zagreb.

I upravo na njima, kako stoji u rješenju o otvaranju istrage, bivši predsjednici Uprave ARZ-a Zlatko Korpar i Jurica Prskalo, zajedno s vlasnikom tvrtke Skladgradnja Slavenom Žužulom navodno su zloporabama položaja i ovlasti oštetili ARZ za 11.559.000 kuna.


Podijeli: Facebook Twiter