Žužiću određen jednomjesečni istražni zatvor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jučer uhićenom velikogoričkom poduzetniku Željku Žužiću određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, odlučio je večeras sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Žužića se tereti za gospodarski kriminal, odnosno da je imovinom svojih tvrtki upravljao tako da je prenosio vlasništvo nekretnina s jedne na drugu temeljem pozajmica koje si je davao i temeljem pravnih poslova među tim tvrtkama te si tako pribavio nepripadnu materijalnu dobit i oštetio vjerovnike. Navodno je počinjena šteta od oko 390 milijuna kuna.

Jedan od Žužićevih branitelja Davorin Budin izjavio je nakon odluke suca istrage kako obrana uopće ne vidi razloga za pritvor. Žužić je, kaže, prethodno pred Županijskim državnim odvjetništvom gotovo dva sata detaljno iznosio svoju obranu, surađivao i odgovarao na sva pitanja tužitelja, te izjavio da "tu nema štete, te da je predmet nekretnina koji mu se inkriminira preuzet s kreditnim obvezama i verificiran od strane porezne uprave".

"Sve su to egzaktni, dostupni podaci i mi uopće ne vidimo u ovom predmetu razloge za pritvor", rekao je novinarima jedan od branitelja Željka Žužića, vlasnika Soliduma, uhićenog zbog sumnji u gospodarski kriminal, počinjen u razdoblju od 2007. do 2011. godine

Žužić je večeras prepraćen u Remetinec, a Uskokovi istražitelji trebali bi u idućih mjesec dana saslušati 21 svjedoka, većinom Žužićeve poslovne suradnike.

Policija je jučer tijekom dana pretražila Žužićevu kuću, kao i poslovne prostorije njegovih tvrtki. Nakon završetka pretrage, vlasnik Soliduma prepraćen je u policijske prostorije gdje je proveo noć. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter