Žuža nije odletjela, zimuje u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Divlja guska na benzinskoj crpki u pulskoj luci, odnosno Ininom molu na kojem gorivo toce plovila, postala je prava atrakcija. Objektiv našeg fotoreportera ovjekovjecio je trenutak dok je Moris Protic, zaposlenik Ine, hranio ovog neobicnog ljubimca.

- Zovemo je Žuža. Tu je od kolovoza prošle godine. Najprije su je hranili turisti koji bi dolazili na izletnicke brodove, a kada je sezona završila, poceli smo je kolega i ja hraniti. Sad su nam i uljanikovci poceli donositi kruh za Žužu, a ona je stalno ovdje. Ne znam od kuda je došla. Možda je bila na Valelungi, a kad su ostale odletjele u toplije krajeve, ona je iz nekog razloga ostala ovdje. Privikli smo se na nju, a i ona na nas, rekao je uz ostalo Protic.

Na istom su mjestu unatrag sedam, osam godina obitavale i dvije patke, no njih sada više nema. Ocito su nakon nekog vremena uspjele odletjeti u toplije krajeve. Dosadašnja zima nije bila suviše hladna, pa je možda i to utjecalo na njezin ostanak u našem gradu. Sudeci prema fotografijama, društva joj ne nedostaje. (S. PERŠIC; Snimio M. ANGELINI))


Podijeli: Facebook Twiter