Žuti auto u žutom kvadraticu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Parkiranje na mjestima predvidenim za invalide u Puli je u posljednje vrijeme sve više u modi. Na pulskoj Rivi primjerice moguce je gotovo svakog dana vidjeti kako pauk diže automobile parkiranim na takvim mjestima bez važece oznake. Gotovo je nemoguce zamisliti što "zdrav" vozac radi na mjestu za invalide, ali je nemoguce ne iznervirati se kada tako nešto vidimo.

Bezbroj smo puta fotoaparatom ovjekovjecili te nesavjesne vozace, toliko puta da je to vec pomalo postalo i dosadno. No, zanimljivo je i iz daljine upadljivo kada se na mjesto za invalide parkira drugaciji automobil od inace uobicajenog pulskog voznog parka. Posljednji nam je u oko upao žuti, reklamama oblijepljeni Seat Leon pulskih registracijskih oznaka, na kojem je uz ostalo stajao natpis "official safety car".

Njega je netko jucer oko 11 sati parkirao na jedino mjesto za invalide ispred glavne pulske ljekarne na Giardinima. Prije nego smo ga fotografirali bacili smo pogled na vjetrobransko staklo, kamo bi inace trebalo izvjesiti oznaku da se radi o osobi s invaliditetom, no nje tamo nije bilo. Dakle, ili je posrijedi neki nesporazum za kojeg mi ne znamo, ili je taj vozac "samo" negdje skoknuo i pritom žutu oznaku na kolniku pogrešno povezao sa žutom bojom svog automobila, "naivno" misleci da je ono rezervirano samo za njega.


Podijeli: Facebook Twiter