Žuta je mocna boja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ako su vam dosadile crno-bijele kombinacije imam rješenje za vas. Neka vaša nova it boja bude žuta. Žuta vec na prvi pogled podsjeca na suncevu svjetlost, asocira na toplinu i zraci optimizmom.

Žuta spojena s drugim bojama daje vrlo razlicite efekte od onih elegantnih kada se spare žuta i crna, žuta i bijela ili žuta i siva do onih najšašavijih poput sraza žute i ljubicaste, žute i zelene ili žute s narancastom ili cak ružicastom. Uz onu jarko žutu koja se jednostavno namece oku promatraca ima i cijeli niz pastelnih žutih gdje kao da je u žuto umiješano puno bijele ili nježne drap što rezultira jednom sasvim novom prigušenom žutom koja se puno lakše kombinira.



Žuti mogu biti osnovni odjevni predmeti, ali bit ce sasvim dovoljno i žute tek u tragovima da bi vaš outfit bio zanimljiv i zapažen, ali ne kricav. Ako ste baš namjeravale kupiti novu torbu neka ona bude žuta i obavezno maksi dimenzija. Uz takvu ce torbu i sasvim obicne krpice poput traperica ili bijelih hlaca te obicne t-shirt majice zablistati.

Žuta drvena narukvica spojena s nekoliko drugih ili veliki prsten sa žutim kamenom su takoder onaj sasvim dostatan touch žutog. Ako se volite stegnuti pojasom ne zaboravite na žutu koja može biti i tek u tragovima na smedoj koži ili biti samo jedna od boja na omiljenim sandalama. Prozracni žuti šalovi ili oni gdje je žuta svedena tek na tockice ili je dio šarenog uzorka su zanimljiv modni dodatak.

Klasican kraci sako na jednoredno kopcanje s našivenim džepovima od tankog pamuka, ali u žutoj boji može biti temelj proljetne garderobe. Ali možete ga zamijeniti i nešto zanimljivijom jaknicom s tri cetvrt rukavima i bez ovratnika koja tako podsjeca na 60-te godine.



Da biste je malo modernizirale i aktualizirale te prilagodile za casual izdanja neka bude od širokih žutih i bijelih pruga od žerseja. Kao sjecanje na neka prošla vremena možete je nositi iznad jednostavne haljine princes kroja bez rukava i to po mogucnosti od iste vrste materijala kao i jakna.

Topici na tanke naramenice, ženstvene košulje ciji se ovratnik veže u raskošnu mašnu ili svilene bluzice koje krasi tek poneki volan takoder vole žuto.

Žuta se lijepo uklapa u haljine ili kaftane koji su se zaigrali uzorcima pa tako izvrsno nadopunjuje smedu u nijansi crne kave ili zelenu poput pistacija uz standardni spoj s crnom i bijelom, ali i sivom. Ako je materijal cvjetni sigurno ce biti mjesta i za žute cvjetice.


Podijeli: Facebook Twiter