Župniku su mili srpski razbijaci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Lezbijska grupa Kontra odlucila je podnijeti kaznenu prijavu protiv kastavskog župnika Franje Jurcevica zbog poticanja na nasilje i mržnju utemeljenu na seksualnoj orijentaciji.

Jurcevic je nakon nasilja u Beogradu za vrijeme tamošnjeg Gay Pridea na svom blogu napisao da je "ono što se dogadalo u Beogradu samo dokaz da moralne nakaze i psihopati sve više ovladavaju sredstvima javnog priopcavanja, ulicama, ustanovama, gradovima... Mnogi su Beogradani pokazali što misle o tim psihopatima, jedino mi je žao što je toliko policajaca nastradalo: po mome, policija se trebala povuci i dozvoliti normalnima da s tim bolesnicima malo prodiskutiraju".

Jurcevic je poznat po svojim nazadnjackim stavovima i govoru mržnje, no dok su njegove nacionalisticke strelice dosad najcešce bile okrenute prema Srbima, ovoga puta pokazalo se da za njega ima i gorih od pripadnika srpske nacionalnosti - homoseksualaca. "Bravo za normalne Beogradane! Tako bi trebali postupiti i normalni Zagrepcani kada ovi bolesnici okupiraju javne putove i javne površine", kaže Jurcevic.

Unatoc tome što se Rijecka nadbiskupija u vec nekoliko navrata ogradivala od Jurcevicevih istupa te mu zabranila da svoje stavove iznosi na službenim stranicama kastavske župe, kastavski župnik i dalje izvrdava tu odluku. Kada se otvori stranica www.kastav-crkva.com nigdje se ne spominje Jurcevicev blog, ali je na samom vrhu stranice link do župnikova bloga.

- Negativan stav Rijecke nadbiskupije prema ovakvoj retorici je poznat, i župnik ne smije objavljivati svoje stavove na stranicama povezanim s Nadbiskupijom i Crkvom. Ali, teško je privatnoj osobi zabraniti da govori, izjavio je glasnogovornik Nadbiskupije Danijel Delonga.


Podijeli: Facebook Twiter