Županijska skupština još bez radnih tijela

Ilustracija (D. Št.)
Ilustracija (D. Št.)

Iako je županijska Skupština u novom mandatu posložena od sredine lipnja, istarski parlament još nema radna tijela. Osim što je Skupština krnja, jer se vijećnici već dva mjeseca ne mogu dogovoriti tko će biti drugi dopredsjednik, ništa ažurniji nisu ni kada je riječ o skupštinskim odborima na kojima bi trebali donositi svoje prijedloge, inicijative i na kojima bi, na kraju krajeva, trebali raditi i to pokazati na redovnim sjednicama.

Od ukupno 14 radih tijela, uspjela su zaživjeti tek dva, koja su i morala biti konstituirana još na prvoj sjednici, a riječ je o Mandatno-verifikacijskoj komisiji kojom predsjeda HNS-ova vijećnica Elvira Krizmanić Marjanović i Komisija za izbor i imenovanja kojoj je na čelu IDS-ovka Danica Miletić. Što je Komisija za izbor i imenovanja poduzela po pitanju neizbora drugog dopredsjednika Skupštine ostaje nepoznato jer otkad su vijećnici odbili podržati SDP-ovku Tanju Vrbat nitko se nije ni sjetio da to pitanje uvrsti u dnevni red.

Što se tiče formiranja ostalih dvanaest radnih tijela, doznajemo iz Stručne službe Skupštine, njihovo se imenovanje planira na sljedećoj radnoj sjednici. Tko će preuzeti koji odbor, također još nije riješeno jer odnos zastupljenosti pojedinih političkih opcija mora prethodno biti usuglašen na Međustranačkom kolegiju Skupštine. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter