Županija želi dr. Jerina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na redovit natjecaj za izbor i imenovanje ravnatelja pulske Opce bolnice ipak ce se javiti dosadašnji ravnatelj prim. dr. Lems Jerin. Premda mu to nije bila prvotna namjera, nakon zamolbe iz županijske uprave odlucio se ipak javiti na natjecaj koji je otvoren još danas.

- Zamolili smo dr. Jerina da se javi i na ovaj natjecaj zbog dobre dosadašnje suradnje i zbog koordinacije rada projekta nove bolnice, a on je to prihvatio, rekao je Valerio Drandic. U Županiji smatraju da dosadašnjeg ravnatelja podržava i Ministarstvo zdravstva, buduci da oni trebaju potvrditi županijsku odluku o imenovanju, koja se ocekuje 45 dana nakon zakljucenja natjecaja.

Izjavu nam je dao i dr. Jerin koji je upravo u Ministarstvu zdravstva sudjelovao u završetku postupka revizije projekta nove bolnice.

- Unatoc ranijoj odluci da se ne kandidiram za iduci mandat, nakon razgovora u Županiji odlucio sam prihvatiti se toga posla na izvjesno vrijeme. Na moju odluku utjecalo je intenziviranje poslova na projekta nove bolnice. Osim toga predstoji nam uvodenje objedinjenog hitnog prijema bolnice te važna kategorizacija hrvatskih bolnica, rekao je ravnatelj, koji je na celu pulske bolnice od 1998. godine.

Za dvije godine stjece pravo na redovnu punu mirovinu, što je takoder bio jedan od razloga njegove prethodne odluke o nekandidiranju.

Upravo je ovog tjedna raspisan i natjecaj za ravnatelja rovinjske Bolnice za ortopediju i rehabilitaciju "Primarius dr. Martin Horvat". Buduci da Valerio Drandic vjeruje da ce se javiti dosadašnji ravnatelj dr. Borivoj Cukac, ni tu se ne ocekuju kadrovske promjene.

Novosti se pak ocekuju u Istarskim domovima zdravlja. Uskoro ce se raspisati natjecaj, a dosadašnja ravnateljica dr. Andela Pocekaj vec je ranije izjavila da se nece kandidirati, buduci da odlazi u koncesionare, za što se vec prijavila na natjecaj koji je otvoren do 2. kolovoza.


Podijeli: Facebook Twiter