Županija treba riješiti prometne probleme

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Razvoj gospodarstva nije moguc bez dobrih prometnih veza", rekao je Marino Roce na prvoj konferenciji za novinare u Pazinu u svojstvu predsjednika HDZ-a Istre. On je komentirajuci aktualnu situaciju u Istri rekao da je kriza najviše zahvatila trgovinu nekretninama i gradevinarstvo. No, dio gospodarstvenika se snašao pa rade na gradnji drugog traka Istarskog ipsilona i magistralnog plinovoda od Vodnjana do Umaga. Prozvao je vodstvo Istarske županije zbog nespremnosti za korištenje plina jer sada je tek faza raspisivanja natjecaja za dodjelu koncesije za distribuciju plina.

Apelirao je i na županijske celnike da razmišljaju o željeznickom prometu u Istri, ali i o luci Bršica koja bi, smatra on, mogla biti specijalizirana luka za željeznicki promet s prijevozom vlakova brodovima i vezom s Europom i Azijom.

- Inicijative trebaju krenuti iz Istarske županije, a ona do sada nije izražavala interes za Bršicu kao luku europskog i svjetskog znacaja, tvrdi Roce. Podsjeca da je u Master planu razvoja turizma Bršica planirana kao nauticka luka.

On je takoder ustvrdio da iz vodstva Županije nikada nije službeno iskazan interes za gradnju željeznickog tunela nego je nastavak željeznice prema Istri ušao u plan gradnje ravnicarske pruge Zagreb - Rijeka nakon politicke intervencije iz HDZ-a Istre po stranackoj liniji kod ministra Kalmete.


Podijeli: Facebook Twiter