Županija odgovorna za loš status bolnice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarska županija, kao vlasnik, odgovorna je za poslovanje Opce bolnice Pula. No, ocito se nije u stanju izboriti za njezin ravnopravan status s drugim, slicnim ustanovama u zemlji, porucio je Bruno Bulic, predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera.

- Kada je rijec o neravnopravnu statusu Opce bolnice, naši se politicari ponašaju kao Kalimero i samo vicu: "To je nepravda". Ako nisu u stanju riješiti problem, neka to priznaju. Ne smiju dozvoliti da gradani budu diskriminirani, rekao je Bulic.

Procjenjuje da je zadnjih sedam godina pulskoj bolnici uplaceno 170 milijuna kuna manje nego drugima. - Zamislite što bi sve bolnica mogla napraviti da je imala taj novac. Obecanja o izgradnji nove bolnice vec su postala smiješna, rekao je.

- Gradnja je trebala poceti 2002., pa 2004., pa 2006., pa 2009. U meduvremenu, cijena je udvostrucena. Danas nigdje ništa od nove bolnice, a bit ce i teško s obzirom na financije u našoj državi, rekao je Bulic.

Rekao je i da za dolazak Rockwoola i proglašenje zone industrijskom i gradani moraju preuzeti odgovornost. Odluku o izmjeni prostornog plana donijeli su njihovi sugradani koje su oni birali i to još jednom nakon što je tvornica podignuta. Danas je imperativ da tvornica poštuje zakone zaštite okoliša, sve ostalo je politikantstvo, porucuje Bulic.

Protiviti se nacionalnom kolektivnom ugovoru kao što to radi Hrvatska udruga poslodavca pokazuje da je rijec o socijalnom partneru koji nije dorasao ovom trenutku. Biti protiv nacela kolektivnog ugovora u najmanju je ruku neodgovorno, komentirao je Bulic.


Podijeli: Facebook Twiter