Županija nije dala ni kune Glasu Istre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Aktualna situacija u Glasu Istre zasjenila je najavljene teme županove konferencije za novinare - inicijativu za donošenje Jadranske strategije i nastavak projekta "Brijuni rivijera".

Novinari su župana pitali može li Istarska županija ponuditi ikakvu pomoc za stotinjak novinara u Glasu Istre koji su u prilicno neizvjesnoj situaciji te je li Glas Istre dužan javnim poduzecima i koliko taj dug iznosi.

Jakovcic je odgovorio da je on najnapadanija osoba u Glasu Istre u posljednjih 20 godina, ali da radi solidarnosti s novinarima Glasu treba pomoci svatko tko to može.

- Glas Istre je sinonim za ovdašnje novinarstvo, ali mu Županija ne može ponuditi financijsku pomoc, dodao je. Naglasio je da Županija nije niti kunom financirala Glas Istre.

Dodao je da je poslovanje Glasa Istre s nekim tvrtkama javnog sektora samo njihova stvar i da to na taj nacin moraju rješavati.

Na naše pitanje podržava li radnike najdugovjecnijeg istarskog dnevnika u nastojanjima da u novu tvrtku prenesu kolektivnim ugovorom stecena prava, Jakovcic je rekao da u to nije involviran, ali da Glasu Istre želi da sacuva imovinu, integritet i radna mjesta.

Novinarka portala Ipress Mira Bošnjakovic Memedovic župana je pitala je li tocno da je porecka Veletržnica ribe Glasu Istre posudila najmanje dva milijuna kuna. On je na to rekao da je doticni portal iznio niz laži ovih dana te ga je nazvao smecem.

Nije negirao informaciju da se u vezi s Glasom Istre sastao s Dankom Koncarom, njegovim suradnicima i Albertom Faggianom, no pojasnio je da je tek posredovao u sastajanju tih osoba koje se ne poznaju.

Jakovcic je izvijestio da je Jadranska strategija, dokument izraden u Istri u suradnji s drugim regijama, dobila potporu na Odboru regija u Bruxellesu te da ce za njeno usvajanje biti potrebne dvije godine.

Dotaknuo se i "Brijuni rivijere" rekavši da ce maksimalno intenzivirati rad na projektu, jednom od kljucnih za izlazak Istre iz gospodarske krize. Dakle, za župana dileme više nema - projekt "Brijuni rivijera" ce se realizirati.


Podijeli: Facebook Twiter