Županija dodjeljuje 60 novih jednogodišnjih stipendija

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Istarska županija dodijelit će 60 novih jednogodišnjih stipendija, u akademskoj godini 2015./2016., od čega je ukupno 20 stipendija namijenjeno studentima slabijeg imovinskog stanja. Mjesečni iznos stipendija iznosi 1.100 kuna, a dodijelit će se i 62 stipendije za one studente koji ostvaruju pravo na isplatu stipendija iz ranijih akademskih godina.

U kabinetu istarskog župana naglašavaju da unatoč dugogodišnjoj gospodarskoj krizi i značajnom smanjenju proračunskih prihoda, Županija nije smanjivala mjesečni iznos stipendija te on od akademske godine 2010./2011. iznosi 1.100 kuna.

Smatrajući da je ulaganje u znanje investicija koja će se višestruko vratiti, župan Flego naglašava da će Istarska županija i ubuduće biti usmjerena na ulaganje u mlade i obrazovanje. Protekle akademske godine Županija je dodijelila 55 novih stipendija, od toga 40 redovitih i 15 stipendija za studente slabijeg imovinskog stanja.

Dodajmo da je župan Flego u 2013. godini povećao broj primatelja stipendija za 30 posto, s 30 na 40 stipendija. Također, s obzirom na to da se još uvijek osjećaju posljedice gospodarske krize, Flego je uveo dodatnih 15 stipendija namijenjenih nadarenim studentima slabijeg imovinskog stanja. Gledajući od početka županovog mandata, ukupan broj stipendista je povećan za 80 posto.

Stipendija se isplaćuje za deset mjeseci od 1. listopada do 31. srpnja, a za vrijeme primanja stipendije student ne može istovremeno koristiti stipendiju grada odnosno općine na čijem području ima prebivalište ni stipendiju iz ostalih izvora.

Pravo na dodjelu stipendije imaju redoviti studenti s prebivalištem na području gradova ili općina Istarske županije. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter