Županija dobila prve reprezentativce u konjickom sportu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog iznimnih uspjeha na dosadašnjim konjickim natjecanjima u enduranceu, odnosno utrci u izdržljivosti konja, u cetvrtak navecer barbanski je nacelnik Denis Kontošic u opcinskoj vijecnici primio clanove konjickog kluba Manjadvorci. Okupilo se desetak nagradivanih konjanika u seniorskoj i juniorskoj kategoriji.

Kontošic je tom prigodom kazao da je opcina u posljednjih nekoliko godina pocela više pažnje posvecivati i drugim sportovima, ne samo nogometu, medu kojima je i konjicki sport buduci da je na Barbanštini veoma popularan. Cestitao je Željku Radoli i Petri Šebelic koji su postali prvi istarski reprezentativci u konjickom sportu.

Radola, iako sezona državnih natjecanja nije gotova, uvjerljivo zauzima prvo mjesto u ukupnom poretku Croatia cupa u toj konjickoj disciplini, dok je Šebelic proglašena najboljim mentorom u Hrvatskoj. Oni ce pocetkom kolovoza po prvi put nastupiti na medunarodnoj utrci u Srbiji. Mladim je natjecateljima urucio prigodne poklone.

Predsjednik konjickog kluba Zoran Uravic kazao je da klub okuplja 65 clanova iz Manjadvorci i Pule od kojih je njih 40-ak aktivno. Od njih 25 ima licencu za endurance, a po dvoje za dresuru i prepone. Ponosan je što je upravo iz Barbana, gdje se i održalo prvo natjecanje u toj konjickoj disciplini u Hrvatskoj prije tri godine, izlazi prva istarska reprezentacija u konjickom sportu.

Uz Radolu i Šebelic, prva mjesta u dosadašnjim državnim natjecanjima osvajali su i Mateo Radolovic, Andrea Radolovic, Natali Pliško, Klara Bakija, Sara Ostojic Pentek, Ana Lucic i Marina Bakija.


Podijeli: Facebook Twiter