Županija će sufinancirati sportsku dvoranu u Pazinu

Renato Krulčić i Ivan Jakovčić
Renato Krulčić i Ivan Jakovčić

Istarski župan Ivan Jakovčič i pazinski gradonačelnik Renato Krulčić potpisali su sporazum o sufinanciranju otplate kredita za izgradnju školske sportske dvorane u Pazinu.

Prije nego što su potpisali ugovore Krulčić je iznio nekoliko pojedinosti o projektu. Radi se o polivalentnoj, trodijelnoj sportskoj dvorani površine 2.900 četvornih metara koja će se graditi nedaleko od Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrila, a koristit će je škole i sportski klubovi.

Ovom je projektu Grad posvetio mnogo truda i vremena, osigurao je zemljište, a projekt se uspješno natjecao za sredstva Ministarstva regionalnog razvoja pa je putem projekta Evropske investicijske banke EIB 3 osigurana trećina sredstava ukupne investicije vrijedne 30 milijuna kuna.

Dakle, 10 milijuna kuna su nepovratna sredstva Evropske investicijske banke, a ostatak će se u suradnji sa Županijom osigurati kreditom. Gradsko vijeće već je donijelo odluku u kreditom zaduženju, a čeka se još suglasnost Vlade.

Slijedi potpisivanje ugovora s odabranim izvođačem radova pa se koncem travnja očekuje početak gradnje školsko-gradske sportske dvorane, rekao je Krulčić.

Završetak dvorane očekuje se do početka iduće školske godine 2013./14.

Ovo je, kako je rekao Krulčić, veliki projekt za Pazin, ponajprije za razvoj sporta, ali i kvalitetniju nastavu jer trenutno učenici Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrila koriste dvoranu Pazinskog kolegija, a do nje moraju pješačiti i prelaziti vrlo prometnu ulicu. Stoga će ova dvorana osim sportu doprinijeti i sigurnosti mladih koji se školuju u Pazinu.

- Okolnosti u kojima se živi nisu lake, toga je Županija itekako svjesna, a u Pazinu je, za razliku od nekih gradova u okruženju, prilično teško. Upravo zato je Županija prihvatila sufinanciranje izgradnje školske sportske dvorane koja će umnogome pomoći kvaliteti nastave tjelesnog odgoja u Pazinskim školama, ali mladim talentiranim pazinskim sportašima kazao je župan.

Dodao je da je radostan kad može pomoći Pazinu jer je to grad u kojem je proveo najveći dio svog života, a kao porečki srednjoškolac često je u Pazinu igrao košarku. Od tada zna da je Pazin rasadnik mladih talentiranih sportaša kojima će ova dvorana omogućiti postizanje boljih sportskih rezultata i većih uspjeha. (Napisao i snimio M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter