Župan ruku pružio svima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Istarskoj sabornici održana je svecana skupština u povodu Dana Statuta Istarske županije, kojoj su tradicionalno prisustvovali predstavnici razlicitih institucija, (grado)nacelnici, saborski i županijski zastupnici, a medu uvaženim gostima bio je župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina.

Uz cestitke svim gradanima Istre, predsjednik Skupštine Dino Kozlevac podsjetio je na okolnosti donošenja županijskog statuta 1994. do konacne obrane pred Ustavnim sudom 2008. onih njegovih odredbi koje se ticu onoga što je narod Istre, bez obzira na nacionalnost, stvorio: ravnopravna upotreba hrvatskog i talijanskog jezika, njegovanje istrijanstva, zaštita kulturnih i drugih osobitosti Istre, te dvojezicno nazivlje na županijskom pecatu, natpisima, zaglavljima akata.

Istarski župan Ivan Jakovcic rekao je da u ovom mandatu ima još dosta posla, prvenstveno na polju obrazovanja, odnosno ostvarenju projekta «Istra znanja» i na podrucju ljudskih prava, posebno manjinskih skupina. Govorio je i o gospodarskoj krizi.

"Smiješila nam se potpuna zaposlenost, ali kriza je uzrokovala povecanje nezaposlenosti. Na tom planu tražimo pojedinacna rješenja za svaku tvrtku koja nam se obrati, ali samo snažni novi programi mogu povecati konkurentnost. Projekt "Brijuni riviera", golf i raški bazen odmah mogu zaposliti veliki broj ljudi i zato pozivam istarske nacelnike i gradonacelnike, ali i odgovorne u državi da se pokrene realizacija ovih projekata. Za uspjeh je nužan politicki konsenzus o razvoju Istre i ovo je poziv na suradnju i iskreno pružena cista ruka svima", rekao je Jakovcic obecavši da ce nakon ovoga mandata moci novim generacijama prepustiti sredenu Istru.


Podijeli: Facebook Twiter