Župan primio vatrogasce u povodu dana sv. Florijana

Istarski vatrogasci lani su imali 3.241 intervenciju (Ilustracija/Snimio Milivoj MIJOŠEK)
Istarski vatrogasci lani su imali 3.241 intervenciju (Ilustracija/Snimio Milivoj MIJOŠEK)

U povodu blagdana sv. Florijana - zaštitnika vatrogasaca, danas je sjedištu Istarske županije održan tradicionalni prijem za članove predsjedništva i zapovjedništva Vatrogasne zajednice Istarske županije i Grada Pule. Uz čestitke i zahvale pozdravio ih je župan Ivan Jakovčić

Čestitam na svemu što se učinili u posljednjih godinu dana. Nije bilo jednostavno jer smo imali i poplava i požara, no mogli smo računati na vas. Hvala vam na tome, obratio im se Jakovčić. Naglasio je da je turistička sezona pred vratima te da je pred svima veliki izazov, posebno na onima koji su u sustavu sigurnosti, no da ne sumnja u spremnost i opremljenost vatrogasaca.

Zapovjednik istarskih vatrogasaca Dino Kozlevac istaknuo je da sustav vatrogastva u Istri garantira odgovor na svaki problem koji nastane.

- Ipak, broj intervencija vatrogasaca permanentno raste. Primjerice prošle godine imali smo 3.241 intervenciju od čega "samo" 1.317 požara. Kažem "samo" jer ljudi nas zovu za svakojake intervencije, od spašavanja mačaka na stablima, kanarinaca ili pak otključavanja vrata stana, rekao je Kozlevac. Dodao je da je vatrogastvo u Istri na zavidnom nivou, kazavši da konstantno ulažu u školovanje kadrova, da su dobro opremljeni te da vatrogasci imaju kolektivni ugovor. Ono što još treba napraviti, to je uspostavljanje sustava za gašenje i spašavanje na moru te preseljenje u nove prostore. (Nera SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter