Župan primio vatrogasce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarski župan Ivan Jakovcic primio je u povodu blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, predsjednike vatrogasnih zajednica i zapovjednike javnih vatrogasnih postrojbi. Valter Drandic, predsjednik županijske Vatrogasne zajednice, naglasio je da su zahvaljujuci pomoci Županije istarski vatrogasci dobro organizirani i opremljeni.

Klaudio Karlovic
, zamjenik županijskog vatrogasnog zapovjednika, rekao je da Istra raspolaže s više od 1.200 operativnih vatrogasaca, od kojih je 226 profesionalaca, te više od 250 vozila raznih vrsta i namjena. Stoga su, dodao je, uspješno ugašeni svi požari.

Zahvaljujuci organizaciji vatrogasaca i videonadzoru, istarski ce vatrogasci spremno docekati predstojecu turisticku sezonu. Videonadzor je projekt zapocet 2005., a ove godine planira se ugradnja softvera za rano otkrivanje i pracenje požara, kako bi se pravodobno na teren mogla poslati pojacanja, rekao je Karlovic.

Župan je vatrogascima cestitao blagdan sv. Florijana i Dan vatrogastva naglasivši da je vatrogasni sustav u Istarskoj županiji kvalitetno postavljen, a naši vatrogasci, u što se nekoliko puta i osobno uvjerio, sposobni i požrtvovni.

Danas se može reci da su istarski vatrogasci najopremljeniji u Hrvatskoj, zato i imaju natprosjecnu efikasnost u gašenju požara, rekao je župan. Dodao je da ce se pomoc iz županijskog proracuna nastaviti, ali i da ce se u suradnji s vatrogascima nekoliko programa kandidirati za europske fondove.


Podijeli: Facebook Twiter