Župan primio Fischera i Ježica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Formalno predstavljanje novog pocasnog konzula Savezne Republike Njemacke u Rijeci Roberta Ježica bio je povod  primanju njemackog veleposlanika u Hrvatskoj Bernda Fischera kod istarskog župana Ivana Jakovcica. Župan je naglasio da ce novi konzul pomoci u rješavanju problema njemackih državljana koji u najvecem broju ljetuju upravo u Istri te u daljnjoj suradnji u gospodarstvu, posebno poljoprivredi.

Fischer je rekao da je sa županom osim o mogucoj gospodarskoj suradnji, koja bi ubrzo mogla iznjedriti konkretne projekte, razgovarao i o poticanju ucenja njemackog jezika u Istri, posebno kod djece u osnovnoškolskoj dobi, što zbog turizma, što zbog skorašnjeg ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Rekao je da ga raduje ishod referenduma o arbitražnom sporazumu izmedu Hrvatske i Slovenije koji je, naglasio je, od velikog znacaja za EU.

Jakovcic je najavio proslavu Dana državnosti 14. lipnja u zgradi savezne pokrajine Baden-Wuerttemberg u Berlinu. Tom prilikom njemackoj politickoj i široj javnosti predstavit ce se gospodarstvo Istre.


Podijeli: Facebook Twiter