Župan potpisao ugovor o stipendiranju s 40 studenata


Istarski župan Valter Flego danas je potpisao ugovore o stipendiranju s 40 istarskih studenata. Studenti će tako u ovoj akademskoj godini deset mjeseci primati po 1.100 kuna mjesečno.

Flego je tom prilikom izjavio da je riječ o novih 40 studenata izabranih među njih 242 koji su se javili na natječaj.

- Veseli me što u siječnju kreće novi natječaj za stipendiranje 20 novih studenata slabijeg imovinskog stanja, za koje je također osigurano 1.100 kuna mjesečno. Kada toj brojci pridodamo i 52 stipendista iz prethodnih godina, dolazimo do ukupno 112 studenata koje stipendira Istarska županija. To je rast od 80 posto u odnosu na razdoblje prije tri godine. Ulažemo u školstvo unatoč izazovima, ekonomskim vremenima, rekao je Flego te dodao da broj stipendista raste usprkos tome što proračun pada.

- Znanje je nešto za što vrijedi grijati stolicu, važno je ulagati u sebe. Prije svega nužna je potpora roditelja. Drago mi je da kao županija možemo biti važan kamenčić u mozaiku obrazovanja. Ove smo godine u Puli uspjeli otvoriti novu menzu i studentski dom i diljem Istre ulagati u različite škole i programe koji se većinom financiraju iz europskih fondova, rekao je Flego. 

Studentima je čestitala i županijska pročelnica za obrazovanje Patricia Smoljan, kazavši da je veseli što je županija uspjela "pokriti" deficitarne kadrove te prepoznala volonterstvo koje je kao jedan od kriterija od ove godine ugrađeno u Pravilnik o dodjeli stipendija. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ, snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter