Župan Flego održao sastanak sa županijskim Društvom Crvenog križa

Uklanjaju se posljednji građevinski ostaci bivše političke škole (D. ŠTIFANIĆ)
Uklanjaju se posljednji građevinski ostaci bivše političke škole (D. ŠTIFANIĆ)

Istarski župan Valter Flego i zamjenica župana Sandra Ćakić Kuhar održali su danas, u sjedištu Istarske županije, u Puli, sastanak s novoizabranim rukovodstvom Društva Crvenog križa Istarske županije, ravnateljicom Sandrom Stipanov i predsjednikom Igorom Lakovićem. Predstavnici županijskog Crvenog križa, tom su prigodom, županu Flegu iznijeli program rada za narednih četiri godina naglasivši kako će u središtu njihovog interesa biti poticanje volonterizma u društvu, posebice među mladima, kao i darivanja krvi. Također, nastavit će se i s edukacijama u predškolskim ustanovama i školama, te  javno-zdravstvenim programima.

Župan Flego je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim funkcioniranjem Društva Crvenog križa, kao i cjelokupnog sustava civilne zaštite na području županije.

„U nadolazećem razdoblju trebamo težiti onome što radi Crveni križ u najrazvijenijim europskim zemljama, a to je maksimalno uključivanje u sve sfere društvenog života, kao privlačenju novih volontera svih dobnih skupina“, kazao je istarski župan dodajući kako je od velike važnosti i dobra suradnja i umreženost županijskog Crvenog križa s gradskim organizacijama.

„Nitko nije otok za sebe zato trebamo djelovati zajednički kako bi bili spremni na promptno reagiranje u mogućim slučajevima ugroze“, naglasio je župan Flego koji je novoj ravnateljici i predsjedniku zaželio puno uspjeha u budućem radu ujedno poručivši kako će im Istarska županija i dalje biti partnerom.



Podijeli: Facebook Twiter