Župan Flego i dogradonačelnik Peršurić obišli porečka gradilišta

Župan Flego i dogradonačelnik Peršurić u obilasku porečke zaobilaznice (I. GRGAT)
Župan Flego i dogradonačelnik Peršurić u obilasku porečke zaobilaznice (I. GRGAT)

Istarski župan Valter Flego u pratnji zamjenika gradonačelnika Poreča Lorisa Peršurića obišli su danas porečka gradilišta kako bi se iz prve ruke uvjerili kako i na koji način se ona dovršavaju. Tom prigodom pogledani su radovi na projektu plinofikacije u Pazinskoj ulici, obiđeno je gradilište cestovne zaobilaznice, ali i radovi na uređenju Gradskog kupališta. 

Za plinofikaciju 100 milijuna kuna

U ukupnu plinofikaciju Istre uloženo je više od 100 milijuna kuna, više od 800 milijuna u gradnju cesta, infrastrukturu i turizam. Svi poslovi biti će gotovi do turističke sezone, a Grad Poreč u zacrtanim strateškim dokumentima prati cijeli tempo županijskog zacrtanog plana, izjavio je ukratko Flego okupljenim novinarima. Napomenuo je i kako su već na pomolu i nove ideje kako će se po gradu dalje graditi, čime će se još više povećati kvaliteta življenja na ovom prostoru.

Više o tehničkim detaljima prisutne je upoznao Loris Peršurić, rekavši kako je od početka 2011. godine u Poreču izgrađeno je više od 37 kilometara srednjotlačne plinske mreže prirodnog plina, a na nju priključeno više od stotine obitelji i više desetaka pravnih osoba.

Cjeli projekt koštati tridesetak milijuna kuna, a kada bude gotovo, biti izgrađeno čak 54 kilometra plinske infrastrukture i priključaka. Za zaobilaznicu napomenuo kako će termin tehničkog pregleda biti 10. travnja, a investicija u cijelosti Hrvatskih cesta teška je 18,3 milijuna kuna (bez PDV-a) biti puštena u promet uskoro. 

Gradska plaža gotova do ljeta

Jedino se za Gradsku plažu, a koja će Porečane koštati oko 1,84 milijuna kuna, i koji se prostiru na područje od 1.500 četvorna metra, rekao kako radovi zbog iznimna zahvata neće biti gotovi do Uskrsa, već se prolungirati bar kroz jedan izvjestan period do početka sezone.

Nakon kratkih izjava u Pazinskoj ulici gdje se moglo vidjeti završetak ovogodišnjih radova na plinifikaciji, na porečkoj zaobilaznici Flego je uz asistencijsku podršku kolege Peršurića pomeo jednu malu dionicu ceste. U slučajno ostavljeni pribor radnika okolo šahta očistio pijesak, a zatim se kod Gradskoga kupališta preobukao u radnu odjeću gdje su mu do najsitnijih detalja obrazloženi detalji gradilišta, a o čemu smo u našemu listu već sve izvještavali. (Ivan GRGAT)

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter