Župan čitao malim sumještanima

Duga je tradicija rovinjskih tvorničkih dimnjaka (Rovinj na starim razglednicama)
Duga je tradicija rovinjskih tvorničkih dimnjaka (Rovinj na starim razglednicama)

Slikovnicu "Gospodin Nosko nalazi prijatelja" autorica Daniele Kulot i Hortense Ullrich, pročitao je mališanima Dječjeg vrtića "Grdelin" istarski župan Valter Flego i time podržao novi projekt Narodne knjižnice Pučkog otvorenog učilišta "Augustin Vivoda" koji se pod nazivom "Pričam ti priču - Poznati nam Buzećani čitaju i pričaju", održava tijekom studenog i prosinca. Polaznici odgojne skupine "Pužići" i odgojiteljice Edina Rubić i Davorka Fornažar, pozorno su ga poslušali.

- Vjerujem u prijateljstvo i vjerujem da se prijateljstvo gradi od malih nogu. Odlučio sam se upravo za ovu priču da djeca shvate važnost prijateljstva i da se prijatelji ne biraju po nekakvim tjelesnim karakteristikama nego po izgrađenom odnosu između sutra odraslih ljudi. O tome govori slikovnica koja naravno ima sretan kraj, odgovorio je Flego na pitanje zašto je odabrao čitati upravo ovu slikovnicu. Rekao je također da je projekt "Pričam ti priču", sjajna inicijativa Pučkog otvorenog učilišta.

- Kao roditelj ponosan sam da moja djeca kao i supruga i ja svaku večer prije spavanja čitamo knjige barem pola sata i mislim da se ta navika mora stvarati od malih nogu, rekao je Flego koji je i sam bio polaznik Dječjeg vrtića "Grdelin".

- Rado smo se uključili u realizaciju ovog novog projekta jer djeca i na taj način, ne samo od roditelja i odgajateljica već i od njima poznatih osoba, uče koliko je čitanje važno u životu svakog čovjeka, izjavila je ravnateljica Dječjeg vrtića "Grdelin" Silvana Pavletić. Cilj projekta organiziranog u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige popularizirati je knjigu i potaknuti na čitanje već od najranije dobi, istaknula je knjižničarka Narodne knjižnice Dijana Kolaković Prodan. Buzetski književnici, sportaši, slikari, glazbenici, novinari i političari, tijekom studenog i prosinca čitat će u Dječjem vrtiću "Grdelin", u Osnovnoj školi Vazmoslava Gržalje, u Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Istre Poludnevnom boravku Buzet te u Domu za starije osobe. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter