Župan briše grafite

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vec svima prepoznatljivi i još uvijek anonimni grafiter, ponovno je pogodio "u sridu". Tema je ponovno župan Ivan Jakovcic ciji je lik osvanuo na istom mjestu na kojem se donedavno nalazio grafit istog autora s porukom "Tolja za župana".

Na najnovijem uratku župan sam briše grafite koji mu ocito nisu po volji, a poruka autora sasvim je jasna. Naime, nakon što je brzinom munje nestao uradak "Tolja za župana" autor svojim najnovijim djelom sugerira tko je za to odgovoran.

Sapunica nastala nakon otvaranja 50. Annalea u Porecu kada je župan pokazao zube, rekavši da bi izložbu najradije zatvorio, ubrzo je inspirirala dežurnog kriticara koji je grafitom "Tolja za župana" pokazao što misli o tezi da manifestaciju treba zatvoriti.

S obzirom na nedokuciv karakter poreckog "performansa" prvog covjeka Istre i cirkus koji je tamo izveo, dijeleci naljepnice i bermude s vlastitim potpisom, pulski je grafiter u svom novom crtežu poprilicno blag.

U odbrojavanju dana kada ce sa fasade nestati i "župan koji prefarbava zidove" rado se prisjecamo poruka i crteža poput "Tesu, ustrajte!", "Crveni teror napada", "Ne prodajte zemlju!" i legendarnog »Nino Putine!".


Podijeli: Facebook Twiter