Žulić: Ravnomjerni razvoj svih krajeva Buzeštine

Ana Pernić i Siniša Žulić (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Ana Pernić i Siniša Žulić (G. ČALIĆ ŠVERKO)

"Sredstva koja ostvarujemo u gradskom proračunu godinama ulažemo u ravnomjerni razvoj svih krajeva Buzeštine, čime je značajno unaprijeđena komunalna infrastruktura.

Projektima i kandidiranjima na natječaje realizirali smo i brojne programe infrastrukture u visini još četiri gradska proračuna", istaknuo je IDS-ov kandidat za gradonačelnika Buzeta Siniša Žulić na konferenciji za novinare.

Predstavljajući program s kandidatkinjom za dogradonačelnicu Anom Pernić, Žulić je najavio da će se nastaviti ulagati u sva naselja i zaseoke. Rekao je da očekuje da će građani prepoznati njihov program i da će imati priliku nastaviti razvoj, zbog čega je Buzet unatoč krizi, u mnogim stvarima uzor ostalim sredinama u Hrvatskoj.

- Buzet već godinama prednjači u državi po niskoj stopi nezaposlenosti, no još uvijek ima ljudi koji žele raditi, a nemaju priliku, stoga je prioritet realizacija novih radnih mjesta.

Inovativnim programima subvencija nezaposlenih koje smo uveli posao je pronašlo 70-ak osoba, a u suradnji s partnerima iz susjednih zemalja krećemo u certificiranje Buzeta kao grada s povoljnim poslovnim okruženjem, istaknuo je Žulić.

Izrazio je nadu da će se sukladno interesu nekih investitora u zoni Mala Huba do kraja godine otvoriti nova radna mjesta. Naglasio je da Grad mora preuzeti i odgovornost za uređenje nedovoljno iskorištenih prostora u centru grada, tako se prostoru bivšeg Autotransa i napuštenog dijela tvornice Drvoplast namjerava podariti nove sadržaje u funkciji građana, kako bi se to područje integriralo u novi centar.

Pernić je pak naglasila da će se u cilju daljnjeg brendiranja Buzeta kao grada tartufa i zaštiti staništa tartufa, otvaranjem Centra za gljivarstvo u Vrhu stvoriti preduvjete za održivi razvoj tartufarstva. Govorila je o projektima podizanja društvenog standarda, poput dogradnje vrtića i doma za starije, rekonstrukcije školskog odmarališta u Vrsaru te obnove Narodne knjižnice.

Naglasila je značaj formiranja novog 4-godišnjeg usmjerenja u Srednjoj školi te najavila da se poticajnim mjerama za učenike i sufinanciranjem modernog opremanja školskih praktikuma, namjerava stvoriti uvjete za kvalitetan nastavni program. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter