Žulić IDS-ov kandidat za gradonačelnika Buzeta

Siniša Žulić (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Siniša Žulić (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Siniša Žulić kandidat je IDS-a za gradonačelnika Buzeta, javnim sje glasanjem jednoglasno odlučeno na skupštini buzetske podružnice IDS-a koja je sinoć održana u punoj dvorani Društvenog doma u Svetom Martinu. Žulić, koji u aktualnom mandatu obnaša dužnost dogradonačelnika, bio je jedini stranački kandidat, a uz zahvalu stranačkim kolegama na jedinstvu kojega su i tom prilikom iskazali, istaknuo je da je njegova gradonačelnička kandidatura naznaka kontinuiteta uspješnog rada.

- Proteklih godinu dana, neovisno o kriznim vremenima, bilo je vrlo intenzivno u razvoju Buzeta, u investicijskom dijelu, jedno od plodonosnijih razdoblja u novijoj povijesti Buzeštine. Uspjeli smo realizirati brojne infrastrukturne projekte. Uvodili smo poticaje i pomoći koje služe kao uzor i ostalim jedinicama lokalne uprave i samouprave, poticali brojne programe za kvalitetniji život svakog stanovnika, trudili se da razvoj bude što ravnomjerniji, rekao je Žulić stranačkim kolegama.

- Iako je stopa nezaposlenosti u Buzetu značajno manja nego u drugim sredinama, neću biti zadovoljan dok svatko tko želi raditi ne pronađe posao po svojoj mjeri ili za koji se školovao. Smatram da je ulazak u veliku europsku obitelj upravo šansa da se još uspješnije othrvamo i tim problemima. Mladi moraju dobiti priliku da što veći stupanj kvalitetnog obrazovanja steknu u svome gradu i na taj način kroz tijesnu suradnju s gospodarstvom lakše dođu do posla. S obzirom da imamo potencijalne investitore važno je što prije u funkciju staviti i poduzetničke zone, posebno Malu Hubu, naglasio je Žulić te istaknuo da je IDS u Buzetu u poziciji da sudjeluje u upravljanju gradom već dvadeset godina, čemu je doprinijela činjenica da uz iskustvo i kontinuitet, priliku uvijek daje novim ljudima i idejama.

Uoči skupštine podružnice IDS-a, na kojoj je izvješće o radu za mandatno razdoblje na izmaku podnio aktualni gradonačelnik Valter Flego, Klub mladih IDS-a Zajednica podružnica Buzeštine, održao je izvještajnu Skupštinu. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter