Zuhra, Stilske vježbe i Robin Hood

Stilske vježbe (Dejan ŠTIFANIĆ)
Stilske vježbe (Dejan ŠTIFANIĆ)

Program u Istarskom narodnom kazalištu za ovu godinu počinje u petak, 16. siječnja sa Zuhrovim "Zuhra stand up showom" u 20 sati.

Četiri dana kasnije, u utorak 20. siječnja stiže Kazalište Planet Art iz Zagreba s legendarnom predstavom Raymonda Queneaua "Stilske vježbe" u režiji Tomislava Radića s čuvenim Perom Kvrgićem i Lelom Margitić.

"Stilske vježbe" Raymonda Queneaua svojevremeno su poslužile kao predložak redatelju Tomislavu Radiću za vrlo uspješnu predstavu. To je fenomen svjetskih razmjera. One su najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom. Pero Kvrgić i Lela Margitić ovu su predstavu svojom virtuoznošću poveli i u svjetsku kazališnu povijest. Ova predstava, koja je najsjajniji predstavnik cijele jedne iznimne kazališne ere, po kazališnoj i glumačkoj kvaliteti već punih 40 godina spada u sam vrh svjetske kazališne produkcije. Radi se o jednoj običnoj zgodi iz svakodnevnog života koja u tumačenju izvrsnih Pere Kvrgića i Lele Margitić na dvadesetak različitih načina postaje vrhunska komedija, burleska koja oduševljava, mami salve i salve smijeha te oduševljava glumačkom virtuoznošću.

Predstava "Robin Hood", koja je prije blagdana u nekoliko izvedbi ispraćena ovacijama oduševljenih klinaca, bit će reprizirana 29. siječnja u 12.30 sati te 30. siječnja u 12.30 sati i u 18 sati. Redateljica i koreografkinja je Andrea Gotovina.

Autor glazbe je Marijan Jelenić, kostimografkinja Desanka Janković, scenografkinja Breza Žižović, a oblikovatelj svjetla Dario Družeta. Asistentica scenografkinje je Katja Taljat, lektorica Mirjana Doblanović Pekica, a ilustratorica Gaia Radić.

Brojni su glazbeni suradnici na ovome projektu: Tatiana Giorgi, Dean Vitasović, Ervis Pintar, Goran Farkaš, Ljuban Rajić, Sanjin Banić Bane i zbor Čarobna frula (songovi snimljeni u Studiju Partyzan). U naslovnoj ulozi glumi Filip Lugarić, a Mali John je Aleksandar Bančić. Fratar Tuck je Damir Lampe, Šerif Rade Radolović, a Šerifovi pomoćnici Svenia Antić i Gaia Radić, dok je Princ John Fran Vozila. Luda je Saša Marković, Lady Marion Mateja Kurilić, a Dadilja - Romina Vitasović. Kralja Richarda tumači Filip Josip Turk, a Majku Miriam Hichri. Djevojčica je Iman Šehić, a članovi Družine su Filip Blažević, Nikola Dubroja, Filip Josip Turk, Leonarda Sep, Alma Tognon i Sanela Hasanbegović. Narod su Sara Stepanović, Anastasia Garić, Tisa Kliček, Lucija Brkić, Jana Fočak i Michelle Salome Kursar, a Vojska Katja Božinović, Mei Ven, Karla Medakov, Dora Macuka, Luanna Počerek, Gaia Komšo, Tara Buić, Melissa Malešević, Iman Šehić i Anastasia Garić. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter