Žufic: Tužit cu Rolfa Holuba

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poduzetnik Stevo Žufic, bivši istarski župan, odlucio je tužiti Rolfa Holuba, zastupnika Zelenih u parlamentu austrijske pokrajine Koruške, zbog njegovih izjava na konferenciji za tisak u cetvrtak, gdje ga je optužio za "preprodavanje zemljišta" i "deponiranje novca".

"Tužit cu gospodina Holuba, jer ništa od toga što je rekao ne stoji", tvrdi Stevo Žufic u izjavi za naš list. "Nisam niti prodao nikakvo zemljište po tom osnovu, niti sam deponirao neke novce", kaže Žufic. "Moje kredite, koje sam podigao u Hypo banci, moguce je provjeriti, a sve drugo nije tocno - nisam kupovao zemljište niti ga preprodavao", istice bivši istarski župan.

"Vec sam razgovarao s odvjetnikom i on proucava mogucnosti tužbe protiv austrijskog parlamentarca. Meni takve netocne izjave cine štetu, stvaraju se kojekakve price i zato moram podnijeti tužbu", napominje Žufic.

"Protiv mene, koliko mi je poznato, nije u tijeku nikakva službena istraga. Za nju ne bi bilo niti nekog osnova, a nikad nije ni bilo. Nisam uzeo novce i nisam kupovao zemljište o kojem govori gospodin Holub", objašnjava Žufic.

"Pretpostavljam da sam zanimljiva meta kao bivši župan i sada treba podici što više prašine. Da me Rolf Holub pitao o cemu se radi, sve bi mu rekao što sam i vama. Znam da je Holub bio kod Jakovcica, koji mu je rekao da razgovara i sa mnom, ali mi se nikada nije javio," napominje Stevo Žufic.


Podijeli: Facebook Twiter