Zucchero u subotu treci put u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talijanska glazbena zvijezda Zucchero nastupit ce u subotu u 20 sati u Areni, u sklopu svjetske turneje "Chocabeck World Tour 2011.". Bit ce mu to trece pulsko gostovanje.

- Pulo, s nestrpljenjem ti se vracam. Obožavam Hrvatsku, oduvijek osjecam posebnu povezanost s vama, i neizmjerno se veselim subotnjem koncertu. Zemlja ste iznimnih prirodnih ljepota, ljudi pozitivne i iskrene energije. Veseli me što cemo zajedno uživati u prazniku glazbe ove subote. Imam fantasticne ljude na pozornici, 11 odlicnih glazbenika, kaže Zucchero.

Zuccherov nastup u pulskoj Areni dio je europskog dijela svjetske "Chocabeck" turneje, kojom promovira lanjski istoimeni album.

Zucchero stiže u Pulu neposredno prije tonske probe i koncerta i odlazi odmah nakon završetka koncerta. Koncert ce trajati oko dva sata, tijekom kojih ce Zucchero izvesti sve pjesme s albuma "Chocabeck" te, naravno, svoje najvece hitove.

Koncerte turneje otvara pjesmom "Un soffio caldo" s albuma "Chocabeck", a završava pjesmom "Per colpa di chi". U prvom dijelu koncerta svirat ce pjesme sa zadnjeg albuma, dok ce drugi dio sadržavati više starih hitova, poput "Senza una donna", "Donne", "Con le mani", "Pippo", "Diavolo in me", "Miserere"...

Zadnji Zuccherov album "Chocabeck" sniman je u studijima u Los Angelesu, Bolgheri i Londonu, a na njemu su radili glazbenici poput Dona Wasa, Brendana O'Briena i mnogih drugih. Na albumu gostuju Zuccherovi dobri prijatelji Bono ("Someone Else's Tears") i Brian Wilson.

Scenografija koncerta predstavlja stiliziranu seosku idilu iz Zuccherovog djetinjstva, sa slikama gustih vinograda i leptirima koji lete unaokolo.

- Kod kuce se osjecam fantasticno i tako mi je lijepo da se nikad ne bih micao. No, kad krenem na turneju odlicno mi je, poželim da ona traje vjecno, kaže Zucchero. Roden kao Adelmo Fornaciari 25. rujna 1955., nadimak Zucchero (šecer) dobio je jer mu je uciteljica govorila da je sladak poput šecera i nerijetko ga tako nazivala.

Ulaznice za koncert Zucchera u prodaji su u sustavu Eventima ili putem interneta na adresi www.eventim.hr po cijeni od 250 kuna. (Z. ANGELESKI/V. PERŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter