Zucchero u nedjelju po peti put u Areni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slavni Zucchero, rođen kao Adelmo Fornaciari, u sastavu svoje turneje "Black Cat", koja nosi naziv njegovog posljednjeg, dvanaestog studijskog albuma nastupa po peti put u pulskoj Areni u nedjelju, 13. kolovoza u 20.30 sati.

Široj publici poznat je prije svega po hitovima "Senza Una Donna", "Baila", "Cosi Celeste", "Cuba Libre", "Everybody’s got to learn sometime", "Diavolo In Me", "Il Volo", "Miserere", "Diamante", " "Solo una sana e consapevole libidine salva il giovane dallo stress e dall'Azione Cattolica" i mnogim drugima.

U sastavu ove turneje, Zucchero će nastupiti na 80 koncerata tijekom 2017. u Sjevernoj Americi, Novom Zelandu, Australiji, Sjevernoj Africi, Japanu i Europi.

Adelmo Fornaciari, rođen 1955. ušao je u svijet glazbe sedamdesetih godina svirajući u raznim bendovima. Na prijelazu iz osamdesetih godina sa skupinom Taxi ostvario je prvi značajan uspjeh i započeo svoj glazbeni uspon. Nakon što je osvojio domaći teren odlučio je svoj talent podijeliti sa svjetskom scenom. Još 1991. godine otpjevao je pjesmu "Senza una donna" koju je snimio s Paulom Youngom. Slijedili su dueti sa svjetski poznatim glazbenicima kao što su Sting, John Lee Hooker, Luciano Pavarotti, The Scorpions, B. B. King, Tom Jones, Andrea Bocelli, Elton John, Eric Clapton, Bono i mnogi drugi. Surađivao je i sa svojim najvećim idolom Joe Cockerom. Iako njegova glazba sadrži prepoznatljive "talijanske note" najveća mu je ljubav oduvijek bila blues. Tijekom više od 30 godina objavio je 24 albuma i prodao više od 60 milijuna ploča diljem svijeta. Dobio je brojne nagrade te čak zaradio i nominaciju za prestižnu nagradu Grammy.

Predgrupa Zuccheru bit će Melanie C., odnosno Melanie Chisholm, nekadašnja popularna Spice Girls. Melanie C je godinama vladala glazbenim ljestvicama prije negoli se otisnula u solo vode. Godine 1999. snimila je svoj album prvijenac i prodala više od tri milijuna albuma te provela više od 200 tjedana na top- ljestvicama u Velikoj Britaniji. Početkom 2004. osnovala je Red Girl Record i pod tim labelom izdala četiri albuma, "Beautiful Intentions", "This Time", "The Sea" i "Stages". Prošlog listopada izdala je svoj sedmi album pod nazivom Version of Me koji predstavlja potpuno novo glazbeno poglavlje u njenom životu. Surađivala je na 11 pjesama koje su bile broj 1 u Velikoj Britaniji i do danas je ostala jedini izvođač koji je bio na vrhu kao solo pjevač, u duetu, kvartetu i kvintetu. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter