Zucchero u kolovozu u pulskoj Areni

Zucchero u pulskoj Areni (Arhiva)
Zucchero u pulskoj Areni (Arhiva)

Poznati talijanski glazbenik Zucchero nastupit će ovog ljeta u pulskoj Areni u sklopu turneje "Black Cat" na kojoj će promovirati svoj najnoviji istoimeni studijski album. Zucchero, pravog imena Adelmo Fornaciari, održat će koncert u Puli 13. kolovoza.

Ovo je četvrti nastup ovog popularnog pjevača u pulskoj Areni, gdje je prvi put nastupio u sastavu Festivalbara 1997. , potom je tu nastupio i 2007. godine, a posljednji je koncert u Puli održao 2011. godine.

Na koncertu u Puli publika će osim pjesama s novog albuma "Black Cat" imati prilike čuti i legendarne hitove kao što su "Senza una donna", "Baila", "Cuba Libre", "Diavolo in me"…

Talijanski kantautor Zucchero rođen je 1955. godine, a glazbom se bavi od 1970-ih. Njegova karijera ispunjena je suradnjom s mnogim velikim glazbenim imenima kao što su Sting, John Lee Hooker, Joe Cocker, Luciano Pavarotti, Andrea Bocelli, Elton John, Eric Clapton, Bono Vox... U svojoj plodnoj karijeri objavio je 24 albuma i prodao više od 60 milijuna ploča.

Karijeru je započeo 1970-ih, s različitim grupama probao se probiti za veće gaže. Nakon nekoliko promjena grupa skrasio se u grupi pod imenom "Taxi" s kojom je 1981. godine osvojio glazbeni festival u Castrocaru. Na poznatom Sanremo festivalu pojavio se 1982. godine s pjesmom "Una notte che vola via". Njegov prvi album "Un po' di Zucchero" izašao je iste godine te je doživio nenadani uspjeh.

S Paulom Youngom Zucchero je u duetu otpjevao svoj najveći hit "Senza una donna" koji je došao u top 10 na tadašnjoj ljestvici u Europi.

Popularna je i njegova pjesma s iznimno dugim naslovom "Solo una sana e consapevole libidine salva il giovane dallo stress e dall'azione cattolica".

Zadnji put Zucchero je nastupio u Hrvatskoj prošlog ljeta kao poseban gost na koncertu 2Cellosa na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu u sklopu open-air festivala Zagreb Classic. (V. BEGIĆ/H)


Podijeli: Facebook Twiter