Zucchero raspjevao punu Arenu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Adelmo Fornaciari, poznatiji kao Zucchero nastupio je u nedjelju navečer po peti put u pulskoj Areni, u sastavu svoje velike svjetske turneje Black Cat. U publici su bili pripadnici svih generacija, bilo je izvrsno raspoloženih penzića, dosta mladih, rockera, tinejdžera te puno turista iz Italije koji ovdje provode ljetne praznike, tako da je termin oko Ferragosta bio pun pogodak za ovaj koncert.

Snažan i moćan glas

Zucchero je prvi put nastupio u Areni u sastavu Festivalbara 1997., potom je tu nastupio 2002. i 2007. godine, a posljednji je koncert u Puli održao je 2011. godine.

Zucchero, iako su mu 62 godine, i dalje ima vrlo snažan i moćan glas, koji nije izgubio ništa na snazi i upečatljivosti. Premda nije od previše riječi - ukratko je pozdravio Pulu, malo popričao sa sjajno raspoloženom publikom te je kazao da voli Arenu, da se osjeća Rimljaninom, iako je možda u prošlom životu bio rob.

Započelo je skladbama iz novog albuma "Black cat", a prva je na set-listi bila "Partigiano Reggiano" i potom je izveo još šest skladbi s novog albuma. Publika je sa zanimanjem poslušala te nove njegove stvari, no tu je bila još dosta suzdržana. Veselje i pjevanje počelo je sa starijim hitovima, čije tekstove publika jako dobro zna, a budući da je parter bio oslobođen stolica, mnogi su se prepustili plesu i uživali uz ritam ovoga umjetnika.

"Baila" je odmah pokrenula val zadovoljstva i izvrsnog raspoloženja, a potom je uslijedila i pjesma najdužeg naslova "Solo una sana e consapevole libidine salva il giovane dallo stress e dall'Azione Cattolica".

Rekao je Zucchero da je to čarobna večer, da je pulska publika prekrasna, govorio je talijanski, nešto i engleski, te kazao je da ga francuski jezik podsjeća na govor iz njegove Emilie-Romagne.

Publika se raspjevala uz tekst njegovog poznatog hita "Diamante" /Impareremo a camminare/per mano insieme a camminare/domenica, koja je zvučala sasvim posebno u dobro popunjenoj Areni.

Melanie C. kao predgrupa

Zucchero je naglasio da za 15 dana ima iduću etapu turneje u Bjelorusiji, a potom se turneja nastavlja s novim gostovanjima i etapama.

Njegova karijera ispunjena je suradnjom s mnogim velikim glazbenim imenima kao što su Sting, John Lee Hooker, Joe Cocker, Luciano Pavarotti, Andrea Bocelli, Elton John, Eric Clapton, Bono Vox... U svojoj plodnoj karijeri objavio je 24 albuma i prodao više od 60 milijuna ploča.

Karijeru je započeo 1970-ih, s različitim grupama probao se probiti za veće gaže. Nakon nekoliko promjena grupa skrasio se u grupi pod imenom "Taxi" s kojom je 1981. godine osvojio glazbeni festival u Castrocaru. Na poznatom Sanremo festivalu pojavio se 1982. godine s pjesmom "Una notte che vola via". Njegov prvi album "Un po' di Zucchero" izašao je iste godine te je doživio nenadani uspjeh.

S Paulom Youngom Zucchero je u duetu otpjevao svoj najveći hit "Senza una donna" koji je došao u top 10 na tadašnjoj ljestvici u Europi. Upravo tim je hitom priveo kraju svoj koncert u pulskoj Areni, pjevajući dva puna sata, i to u prilično dobroj formi. Publika je uživala uz "Senza una donna" i dojmljivu melodiju te pjesme, pjevajući i plešući, te nakon te pjesme ispunjene duše napustila Arenu.

Nekima je to bio njegov do sada najbolji koncert u pulskoj Areni. Svakako treba pohvaliti i njegov prateći bend koji se predstavio muziciranjem na visokoj razini.

Za zagrijavanje atmosfere, dok je publika još ulazila te potom, kada su se svi okupili i ispunili Arenu, pobrinula se Melanie C, nekadašnja spajsica koja sada ima samostalnu karijeru, a čiji se nastup najviše dopao najmlađoj publici. (Vanesa BEGIĆ, snimio Neven LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter