Žrtva supružnika Šalov i drugi dan opisivala torturu

Općinski sud u Pazinu (M. SARDELIN)
Općinski sud u Pazinu (M. SARDELIN)

U nastavku suđenja Vjeranu (32) i Vanesi (31) Šalov iz Poreča, optuženima da su počinili kaznena djela trgovanja ljudima, protupravno oduzimanje slobode i nanošenje teških tjelesnih ozljeda, sve na štetu njihove bivše zaposlenice M. M. (43), jučer je, iza zatvorenih vrata, bez nazočnosti okrivljenih i javnosti, na pazinskom Općinskom sudu nastavila svjedočiti zlostavljana Slavonka.

Naime, predsjednik sudskog vijeća, sudac Denis Hek u ponedjeljak je, na početku procesa protiv supružnika Šalov, odlučio da će M. M. svoje traumatično iskustvo sa supružnicima Šalov iznositi sjedeći sama u sudnici, a da će okrivljenima njen iskaz naknadno biti pročitan. S obzirom da okrivljenici imaju pravo postavljati pitanja oštećenoj, nakon što im se prezentira njezin iskaz, M. M. će, kada bude odgovarala na njihova pitanja, biti smještena u posebnu prostoriju, a komunikacija će se odvijati putem videolinka.

Sve što je proživljavala tijekom 2015. i 2016. godine, nakon što se sa Šalovima preselila iz Nina u Poreč, M. M. je opisala tijekom istrage, a za pretpostaviti je, budući da je njen iskaz na sudu tajan, da je pred sudskim vijećem prethodna dva dana, uz duže stanke, u detalje opisivala torturu kojoj je bila izložena, te odgovarala na pitanja suda, tužitelja i branitelja okrivljenih.

Naime, M. M. je lani sredinom srpnja prijavila supružnike Šalov navodeći da su je od rujna 2015. do 17. srpnja prošle godine sustavno psihički i fizički maltretirali. Bila je njihova radnica u lokalu Franšiza u Poreču, a živjela je kod njih u stanu. Tamo je više puta fizički zlostavljanja na razne okrutne načine, od gašenja čikova po tijelu, ubadanja vrhom noža, polijevanja solnom kiselinom, zatvaranja u ostavu te na kraju batinanja do teškog ozljeđivanja glave.

Okrivljenici su na prvom ročištu sudu izjavili da se ne osjećaju krivima za kaznena djela koja su im stavljena na teret. Vjeran Šalov se nalazi u pritvoru pulskog zatvora od sredine lanjskog srpnja, a Vanesa Šalov se brani sa slobode.

Svjedoci čije je ispitivanje bilo planirano jučer nisu saslušani jer M. M. nije završila svoje izlaganje, nastavit će svjedočiti i u nastavku suđenja, sredinom veljače. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter